Paspalj protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu, ima i drugačijih mišljenja

Žarko Paspalj

KK Olimpijakos se nedavno raspitivao oko eventualnog učešća u ABA ligi, a čini se da je grčki gigant sve ozbiljniji u nameri da pristupi elitnom takmičenju na prostoru bivše Jugoslavije.

Ambasador regionalne lige Žarko Paspalj ne podržava ideju da klub, za koji je svojevremeno igrao sa velikim uspehom, bude primljen u ABA ligu.

To što je Olimpijakos dobar klub sa dugogodišnjom, velikom istorijom, iskustvom, medaljama to je njihova stvar i mi ne možemo da se bavimo stvarima njihovim internim. Nije ovo prvi put da se dešava. I ja sam bio prisutan kada je PAO otišao sa terena, pa bio kažnjen. Mislim, to se jednostavo dešava ali to je deo nečega i nekog sistema koji ipak oni treba da postave a ne mi. To nije naša stvar, rekao je Paspalj u emisiji „Oko“, a preneo „RTS“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije smatra da bi ulazak Olimpijakosa u ABA ligu doneo samo probleme u organizaciji takmičenja.

Na osnovu nekog uputa koji jeste stigao kod članova odnosno kod direktora Jadranske lige, to ne mora suštinski ništa da znači, i ja se nadam i da neće. Ova liga je sasvim dobro koncipirana ovog momenta, mislim da nema problema ni sa novcem. Ima jednu relaksiranu situaciju u delu gde je uvek bilo najteže u regionu, a to je naći novac. Tako da ne vidim nijedan razlog zašto bi Olimpijakos, Panatinaikos ili bilo koji drugi klub trebao da bude član Jadranske lige. To ne bi donelo ništa! Apsolutno ništa. Ja ne vidim kako bi to takmičenje moglo da izgleda, koja bi to orgnizacija bila. I koji bi to novci da se ta liga, od onih najosnovnijih stvari, otići do Atine, vratiti se nazad, igrati dva tri takmičenja. Ja u startu ne vidim kako to može da funkcioniše. Od manje ili više da te boli glava, ja se nadam da će biti manje. Kad kažem manje mislim na ove naše lokalne stvari, da se reše na pravi način. A sve ovo ostalo su stvari koje po meni ne treba da se dešavaju i da smo kao Jadranska liga pomenuti kao moguć izlaz za nekoga koji je nezadovoljan stvarima koje se dešavaju u grčkoj košarci, dodao je legendarni košarkaš.

Direktor marketinga SD Crvena zvezda Zoran Avramović ima potpuno drugačije mišljenje, i veruje da bi ulazak crveno-belih iz Pireja u ABA ligu svima doneo korist.

Olimpijakos je više nego dobrodošao jer više ništa neće biti isto. Olimpijakos je jedno od najvećih imena evropske košarke, fascinantne istorije i izvanrednih igrača koji su tu prošli. Samim tim bi doneo jednu neizvesnost. Dvorane bi sigurno bile mnogo punije, zanimljivije bi bilo. Njegov dolazak ne bi uništio to da neko ko bude druge ne ide dalje, jer je Olimpijkos član tog elitnog kluba Evrolige. Sa druge strane, treba videti da to ne bude samo jednom i da se onda vrati u Grčku, jer to ne bi nikako bilo dobro za ABA ligu, kazao je Avramović.

Komentari
Advertisements