Peruničić pred Hrvatsku: Voleo bih da hala bude puna

Nenad Peruničić

Selektor Rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić istakao je da gaji veliko poštovanje prema Hrvatskoj, sa kojom će se ,,orlovi“ sastati u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvnestvo 2020. godine.

U nedelji koja nam predstoji rukometnu Evropu očekuju nove obaveze kada su u pitanju nacionalni timovi. Veliki balkanski derbi u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 na programu je u četvrtak, 11. aprila (18 časova), kada će u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Srbija dočekati Hrvatsku.

 – Kao što znate sledećeg četvrtka nas očekuje treće kolo kvalifikacija, ali isto tako i znate da nismo dobro krenuli. Onu prvu utakmicu protiv Belgije, mogu da kažem i da nismo imali sreće. Situacija je trenutno takva da imamo određenih kadrovski problema, imamo povređene igrače. Sama utakmica nosi drugačiju težinu, u odnosu na prve dve, s obzirom da igramo protiv velikog rivala, selekcije Hrvatske. Gajim veliko poštovanje za ono što su oni u radili u proteklih 20 godina – rekao je Peruničić i dodao:

 – Izbor igrača je čisto naš. Znate, postoji naša selekcija, ali i prirodna selekcija. Zbog povreda nećemo moći da računamo na neke igrače. Bogdan Radivojević ima distorziju zgloba, videćemo koliko će biti spreman za duele. Mladi Jovica Nikolić je doživeo povredu u prethodnoj utakmici protiv Dinama, čekamo rezultate pregleda. Ono što je svakako problem za nas, to je što ćemo kompletni biti tek u utorak. Ono što mogu da kažem, jeste da su svi igrači u konstantnom kontaktu sa kondicionim trenerom i medicinskim timom.

Srbija se posle dugo vremena vraća u bivši „Pionir“, a selektor i njegov zamenik svakako priželjkuju pune tribine, i pozitivnu, sportsku atmosferu.

 – Znam koliko hala „Aleksandar Nikolić“ znači. Iskreno, voleo bih da ti momci osete tako navijanje, atmosferu. Naravno da puna hala može da da vetar u leđa, ali nekada i da odseče noge. Pokušaćemo da kroz priču sa igračima pokušamo da im pomognemo da to prevaziđu – kazao je Peruničić.

Komentari
Advertisements