Tončev: Ko odbija da igra za reprezentaciju protivnik je Srbije

Ivica Tončev, predsednik Radničkog iz Niša

Predsednik Fudbalskog kluba Radnički Niš Ivica Tončev osudio je odluku pojedinih fudbalera da ne zaigraju za reprezentaciju Srbije.

U minulom periodu bilo je mnogo odbijenih Krstajićevih poziva od strane srpskih fudbalera, što se ni malo ne dopada Ivici Tončevu, koji je stao u odbranu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

– Ne bih dozvolio da bilo koji fudbaler izjavi onako nešto. To što su govorili nije protiv Saveza, Kokeze, Krstajića, nego protiv Srbije. A to niko ne sme da radi. Reprezentacija nije privatna, nego državna. Fudbalerima nije posao da daju izjave, nego da igraju. A selektor ima odgovornost za rezultate. Svoju funkciju stavlja na kocku pozivanjem ovih 18 igrača, a ne onih. Uvek će biti da je neko pozvan, a neko nije. Sad je u Srbiji praksa da ko nije pozvan, može da priča. E, ne može. Može da čeka i voli državu. Nijedan od njih nije počeo u engleskoj petoj ligi ili španskoj četvrtoj, pa napredovao, nego je igrao ovde, u Radničkom, Čukaričkom, Vojvodini… To je plaćala država Srbija – rekao je Tončev za ,,Alo“.

Prvi čovek Nišlija je takođe pohvalio rad FSS-a.

– Kokeza dobro vodi Savez. Ne donosim sud na osnovu nečega, već samo priznajem rezultate. FSS i Kokeza su odveli Srbiju u Rusiju i kraj, nema diskusije. Mogao je Kokeza ovde da uradi ne znam šta, ali da reprezentacija nije otišla na Svetsko prvenstvo, bio bi loš predsednik. Je l’ tako? Činjenica je i da smo dobro odigrali Ligu nacija i da smo dobro startovali u kvalifikacijama za EP. Za mene, to je merilo rada FSS-a, predsednika, selektora, cele organizacije – istakao je Tončev.

Komentari
Advertisements