U Savezu uvereni: Svi će se odazvati pozivu za Mundobasket

Nenad Miščević i Dejan Tomašević

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević uveren je da će se svi igrači odazvati pozivu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Selektor Aleksandar Đorđević tokom kvalifikacija nije mogao da računa na najbolje košarkaše, ali to, prema rečima Dejana Tomaševića, na predstojećem Mundobasketu neće biti slučaj.

 Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije – rekao je Tomašević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Tomašević je kandidat naše zemlje za predsednika FIBA.

Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja – kazao je Tomašević.

Komentari
Advertisements