Čović zatražio pomoć iz vrha zemlje: Budućnost je državni klub

Nebojša Čović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je danas na konferenciji za medije o predstojećem finalu ABA lige sa Budućnosti i zatražio pomoć države.

Čović se prvo zahvalio ljudima iz Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srbije na razumevanju, jer su izmestili svoje utakmice u ,,Kombank arenu“, ali i državnom vrhu koji je takođe pripomogao u tome.

– Bilo je određenih nesporazuma oko hale ,,Pionir“, izgleda da nas nisu baš planirali da igramo u finalu, ali sve je ispalo kako treba. Zahvalan sam predsedniku države i svima koji su nam omogućili da igramo u našoj kući. Za nas je finalna serija izuzetno važna jer je to poslednji korak koji treba napravimo u ovoj sezoni – kazao je Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je istakao da je Evroliga interes srpske košarke i da je zbog toga pomoć države preko potrebna.

 – Mi smo definisali ciljeve za ovu sezonu, a to su osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To mislim da nije samo interes Crvene zvezde, već srpske košarke, ali i šire odnosno cele Republike Srbije. Zato nam je pomoć potrebna i od države jer se susrećemo sa klubom koji je očigledno državni projekat korporativne organizacije. Svi dobro znate šta se događalo prošle godine. Zato pozivam naše navijače da maksimalno ispunimo halu ’’Aleksandar Nikolić’’ i naravno da to bude u okviru fer pleja i korektnog navijanja. 

Čović je potom objasnio proceduru prodaje ulaznica.

 – Gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulaz na ovim mečevima. Karte će se prodavati u paketu, a prodaja če početi u sredu na Malom Kalemegdanu i u SD Crvena zvezde. Obeležja Budućnosti neće biti dozvoljena, osim ako nekom ne promakne tako nešto. Ne bi želeo da se ponovi slučaj iz jeseni kada su našeg navijača prebili njihovi navijači. 

Polufinalnu seriju protiv Partizana, Nebojša Čović je nazvao ,,finalem pre finala“.

– Mislim da je polufinalna serija protiv Partizana bila finale pre finala i žao mi je što to stvarno nije bilo finale. Srbija kao zemlja košarke ima najbolje timove u regionu, tu ubrajam i Partizan, Megu, FMP, Dinamik… Imamo problema sa finansijskim faktorom, ali to se polako rešava i uz pomoć države – kazao je Čović i dodao:

– Nadam se da će sve biti regularno, jer smo naučili jednu lekciju, ali ćemo pratiti sve šta se bude dešavalo. Problem je šta se dešava ispod leda, pa vi sada shvatite to kako god hoćete. To su nekakve smernice po kojima ćemo ići i organizovati ovu seriju i maksimalno ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena. 

Potom se osvrnuo na poslednju utakmicu sa Partizanom.

– Zadnjih četiri minuta smo imali faktor humanosti, da vas ne podsećam na ranije tajm-aute i to šta je trebalo da rade sa „stokom“. Čestitam svima i celom stručnom štabu kao i igračima, neće biti lako u finalu, ali dobro smo zapamtili sve – rekao je Čović.

Takođe, predsednik Crvene zvezde je istakao da trener Milan Tomić neće moći da računa na Džoa Reglanda, bar ne u prva dva meča.

Neće biti spreman, ali moguće je da će za Podgoricu biti u timu, međutim, ne verujem. Vidite da Zvezda nije samo jedan igrač, koga nema bez njega se može – kazao je Čović.

Komentari
Advertisements