Vučelić osudio skandiranje navijača Partizana

Navijači Partizana na utakmici sa Čukaričkim

Predsednik Partizana Milorad Vučelić osudio je ponašanje navijača tog kluba na nedeljnoj utakmici sa Vojvodinom.

Zbog pogrdnog skandiranja navijača Partizana upućenih fudbalerima i pristalicama Vojvodine, meč na stadionu ,,Karađorđe“ je prekinut, a kasnije nastavljen kada su uvrede sa tribina prestale. Međutim, to nisu jedine uvrede koje su stizale sa tri frakcije Parizanovih navijača. Iz kola u kolo, sve glasnija je ona koja se odnosi na upravu kluba.

Aktuelna dešavanja nisu ostala imuna ni na predsednika crno-belih Milorada Vučelića.

– Sve ono što se čini da utakmica i igrači koji igraju nisu u prvom planu – loše se čini. Kad se navija – navija se za klub i igrače koji igraju i stručni štab koji ih vodi. Navijači, kako im samo ime govori, podrška su klubu, ne odmoć klubu i igračima. Navijanje za Partizan pretvara se u kakofoniju različitih glasova, ne huk podrške onima koji igraju. Tribine postaju poprište nekih drugih igara koje nisu fudbal. Vređanje uprave i u sezonama u kojima je Partizan osvajao prvenstva, kao i duplu krunu, najbolje svedoče o tome o čemu je reč.  „Uprava, napolje” – postaje himna dela naših navijača, što je veoma loše i loše utiče pre svega na igrače i igru! Prekid u Novom Sadu najbolje o tome govori – rekao je Vučelić za ,,Sportski žurnal“.

Pesma pristalica Partizana ,,Pola Mađar, pola Ustaša“ je bila i inicijalna kapisla za prekid ovog meča.

– Nemam nikakvo razumevanje i ne odobravam i osuđujem teške uvrede na nacionalnoj i etničkoj osnovi – istakao je Vučelić.

Vojvodina je u ovom meču pobedila Partizan sa 3:2 golovima nakon nastavka susreta.

Komentari
Advertisements