Vaterpolisti Zvezde oprostili Splićanima što su ih tukli

Alesandro Kralj

Dvojica huligana, osumnjičenih da su u februaru napali vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, pušteni su iz pritvora i u nastavku postpuka braniće se sa slobode.

U pitanju su Jure G. iz Solina i Mirko Ć. iz Splita koji se terete da su počinili razbojništvo i pokušali trojici vaterpolista – Alesandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću, da nanesu teške telesne povrede, piše Slobodna Dalmacija.

Isti izvor nezvanično saznaje da je u neformalnom kontaktu sa sudom sekretar VK Crvena zvezda Igor Milojević kazao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju svojim napadačima, da su oni sportisti i da nemaju interesa za krivični postupak.

– Mi se bavimo sportom i uopšte ne želimo stvarati nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo, srećom nije bilo ozbiljnijih posledica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili tačku na I i odlučili smo da nastavimo da se borimo na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo. Isto tako, odlučni smo da ne dopustimo da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportisti kojem mi budemo domaćini. A s tim šta je bilo neka se bave drugi, porodice tih mladića i društvo, a ne mi – rekao je Milojević za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari
Advertisements