Održana sednica UO KK Partizan: Smanjen dug, glavni cilj povratak u Evroligu

Detalj sa sednice UO KK Partizan

Sednica Upravnog odbora KK Partizan NIS održana je u četvrtak, 11. aprila u beogradskom hotelu Zira.

Nakon 120 minuta konstruktivnih razgovora, doneto je nekoliko važnih odluka koje se tiču aktuelnih trenutka, i budućnosti kluba, navodi se u saopštenju crno-belih.

Sportski direktor, Nikola Lončar, podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa „Radivoj Korać“ i plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone. U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8, 7Days Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko jedan milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno gotovo dva miliona evra koje je KK Partizan dugovao.

Pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Nakon završetka takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA j.t.d. lige, odnosno plasman u Evroligu.

Članovi Upravnog odbora su u skladu sa svojim ekspertizama podelili zaduženja sa ciljem da klub u narednom periodu osnaže na svim poljima.

– Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu, izjavio je nakon sednice UO, predsednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović.

Naredna sednica UO KK Partizan NIS, biće održana krajem juna 2019. godine.

Foto: Dragana Stjepanović

Komentari
Advertisements