Peruničić: Ostaje žal, ali ima mesta za napredak; Červar: Sport je pobedio

Nenad Peruničić

Selektor Rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić žali što ,,orlovi“ nisu iskoristili priliku da u današnjem kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo savladaju Hrvatsku, ali ističe da mesta za napredak ima.

Dva velika rivala su odigrala danas u ,,Štark areni“ nerešeno, 25:25, obe ekipe su imale prilike da dođu do trijumfa, ali Srbija kao autsajder, ipak ima za čim da žali.

– Žao mi je što ranije nije bila izabrana Arena, možda bi bilo više ljudi. Čestitam reprezentaciji Hrvatske. Pokazali smo motiv i karakter, ali smo još uvek dozirani kvalitetom. Moramo da rastemo do ovakve ekipe kao Hrvatska koja uprkos povredama i rotacijama ostaje konkuretna. Ono što me brine je to što se akcija ne odigra do kraja, ali ja uzimam odgovornost na sebe. Ne krivim Lazara zbog toga, još uvek je mlad, ali kao srednji bek mora u svakoj situaciji da bude zreo. Bili smo stegnuti i nije bilo prostora za tu rastrčanost koju smo ranije imali. Ovo su momci koji igraju u inostranstvu i moraju da se naviknu na ovakav pritisak. Ostaje žal, možda smo mogli do pobede, ali nerešen rezultat protiv ovakve reprezentacije je izuzetno dobar. Ima mesta za napredak naše ekipe – rekao je Peruničić.

S druge strane, njegov kolega iz tabora Hrvatske Lino Červar rekao je da je utakmica bila veoma teška, a uz to je pohvalio i atmosferu u ,,Štark areni“.

– Ovo je bila teška i dobra utakmica. Takodje neizvesna utakmica u kojoj su gledaoci mogli uživati. Dobro smo otvorili utakmicu, naša odbrana 5-1 je dobro funkcionisala. Odjednom smo krenuli mekanije, nismo bili dovoljno pokretljivi, te se prvo poluvreme završilo tako kako se završilo. U drugom poluvremenu Srbiji je preuzela vođstvo, ali smo pokazali mentalnu zrelost i dokazali da se možemo vratiti. Kada se sve uzme u obzir nerešen rezultat je najpošteniji. Igrači su pokazali sporstko i ljudsko ponašanje, kao što je publika i prihvatila. Igrali smo u dobroj atmosferi gde se tražila pobeda. Sport je još jednom dokazao to da se može sarađivati – kazao je Čevar.

Komentari
Advertisements