Janko propustio svoje prilike, pa pao u taj brejkovima

Janko Tipsarević

Sem Kveri – Janko Tipsarević 2:0 (7:6(8), 7:6(4))

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale turnira iz Serije 250 u Hjustonu. Njega je u četvrtfinalu savladao domaći teniser Sem Kveri, posle dva taj brejka 7:6(8),7:6(4), posle sat i 50 minuta igre.

Tipsarević je propustio veliku priliku da stigne do pobede i zabeleži veliki uspeh posle mnogo problema koje je imao sa povredama prethodnih godina, pošto je u oba seta imao set lopte, ali ih nije iskoristio.

U prvom setu nije bilo brejkova, pa čak ni brejk prilika. U taj brejku je bolje krenuo Kveri, poveo sa 4:1, ali je Tipsarević vezao pet poena i stigao do dve uzastopne set lopte. Nije iskoristio ni prvu na svoj servis, a ni drugu na servis Amerikanca, pa je Kveri došao do svoje prve set lopte i odmah je realizovao.

Ni u drugom setu nije bilo brejkova, ali je bilo prilika za to. Naš teniser je imao po jednu u drugom i četvrtom gemu, ali je zato spasio tri vezane koje je Kveri imao u sedmom. Kod rezultata 5:4 Tipsarević je imao brejk, a ujedno i set loptu, međutim ni tada nije uspeo da je iskoristi.

Odigran je još jedan dramatičan taj brejk, Kveri je poveo sa 4:0, Tipsarević stigao do 4:4, ali je to bilo sve od njega. Visoki Amerikanac je osvojio naredna tri poena i plasirao se u polufinale, gde ga očekuje Čileanac Garin.

Komentari
Advertisements