Srbija bez dvojice važnih igrača u Zadru, Peruničić očekuje veliki pritisak

Peruničić i Jovanović

Muška rukometna reprezentacija Srbije će nakon nerešenog rezultata u Beogradu, još jedanput odmeriti snage sa selekcijom Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Zadru na programu je u nedelju, 14. aprila od 20.30 časova.

Selektor „orlova“ Nenad Peruničić prepušta „kaubojima“ ulogu favorita, ali je apotrofirao da je tako bilo i u prvom meču.

Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovde. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu, i ovde je. To je realnost. Ono što su momci više izneli na psihološkom planu je bilo iznad njihovih granica, utakmica je 55 minuta bila u egalu. Moramo da ostanemo fokusirani. Momci su pobedili sebe. Nisu imali oscilacije, bili su fokusirani na poštovanje lopte. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar. Držaćemo se našeg puta da želimo da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak. Sve ono što se bocka i potpaljuje, nas to na terenu ne interesuje. Kada izađemo na teren, naš fokus će biti samo na terenu, rekao je Peruničić, a preneo sajt RSS.

U Zadar neće putovati Stefan Vujić i Bogdan Radivojević, a razlozi su različiti.

Vujić i Radivojević su ostali u Beogradu. Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. To je tako bilo i dogovoreno. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utamice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje, dodao je selektor Srbije.

Komentari
Advertisements