Repeša: Ovakav linč nikada u karijeri nisam doživeo, psihijatrija najvećeg reda

Jasmin Repeša

Trener Budućnosti Jasmin Repeša doživeo je neprijatne scene na utakmici sa Crvenom zvezdom u kojoj je njegova ekipa poražena.

Repeša je u nekoliko navrata bio na ,,udaru“ navijača Crvene zvezde koji su mu posvećivali pesme, ali je hrvatski stručnjak priznao da je tokom meča morao da se susreće sa neprijatim situacijama.

 – Što se tiče utisaka, pre svega bih čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na ne zasluženoj, nego više nego zasluženoj pobedi – započeo je Repeša konferenciju za medije, a potom nastavio:

  – Utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na fajnal-foru i prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas – kazao je Repeša.

Hrvatski stručnjak je potom dodatno pojasnio situaciju.

 – Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno pljuvačke… To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojim prijateljima imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za sve na svetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo… Najblaža reč koja se može reći je psihatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem – priznao je Repeša.

Posle priče o atmosferi u hali, Repeša nije imao većih komentara na igru njegovog tima.

 – Ne mogu posle ovakvog poraza da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela… Raspitajte se šta je sve bilo… Verovatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Posle minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije.

Nada da se može do preokreta postoji, priznaje Repeša, ali opet se osvrnuo na scenu sa odelom.

– Uvek verujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom… Što se tiče sportskog dela – apsolutno verujem. Međutim, molim vas razumite me kao čoveka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dole kao čovek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svetu. Međutim… Ne mogu razumeti, zaista, i neću razumeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko – istakao je Repeša.

Tenzije je bilo pre meča, ali Repeša još jednom ponavlja da to nije razlog za uvrede na račun njega i njegovih igrača u Beogradu.

– Znam da je bilo tenzije, ali nisam se bavio time. Pošto sam sa Ilićem popio kafu pre utakmice. Juče sam video suseda iz Čapljine koji sad živi tu, ručali smo. Zvezdaš je veći nego svi zajedno. Ako sad počnem da pričam, pogrešno ćete me shvatiti. U svojoj porodici imam sve i moj najveći dobitak nije ni sportski, ni ekonomski, već najveći da sam ih sve zadržao. To mi je najveći dobitak. Ko je kriv? Ustaše, Šiptari, pravoslavci, Crnogorci, Nemci, Slovenci… Ne znam ko više nije kriv. To je kolektivna histerija. Gledajte ljude u oči, kako pene, pljuju, galame… To ne mogu da shvatim. Strah me je da me pogrešno ne shvatite. Samo to – rekao je Repeša, a potom se još jednom dotakao košarkaških tema:

 – Posle minus 40 ne bih radio analizu. Besmisleno je. Zvezda je u obe utakmice bila bolja i čestitam im za to.

Naredni, treći meč, na programu je u sredu od 19 sati.

Komentari
Advertisements