Uprkos porazu, Peruničić ponosan na rukometaše

Nenad Peruničić

Selektor Rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić bio je zadovoljan nakon poraza svoje selekcije protiv Hrvatske (27:23) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Posle remija u Beogradu, Srbija je doživela poraz u Zadru od domaćina, ali i pored toga ostala u trci za plasman na kontinentalno prvenstvo.

 – Nebitno gde se nalazimo, moramo da igramo hrabro i sa karakterom. Večeras je bio ispit ovih momaka da vidimo gde se nalazimo. Pokazali su dosta, fali još uvek zrelosti, mnogo su se trošili u odbrani. Bilo je nekih pasova, izgubljenih lopti, ali u suštini sam zadovoljan. Drugo poluvreme smo bili konkurentni jednoj velikoj reprezentaciji. Ovaj meč je bilo odrastanje da shvate momci šta im još treba da bi bili u društvu reprezentacija kakva je Hrvatska – kazao je Peruničić nakon meča.

Selektor ,,orlova“ je i pored svega bio ponosan na svoje momke.

 – Ponosan sam na ove momke. Nisu odstupili kada su gubili sedam. To je karakter koji nije prvi put pokazan. Pokazali su i na Svetskom prvenstvu, bez obzira koja je razlika, da postoji jedna linija od koje se ne odstupa, uvek imamo veru. Čestitke Hrvatskoj, pokazali su klasu, a čestitke i ponos za moje momke koji nisu podlegli žestokoj atmosferi i sjajnom protivniku. Idemo dalje, još jedna lekcija – rekao je Peruničić.

Komentari
Advertisements