Ništa nije rešeno: Vuletić se osvrnuo na tok sednice Pravne komisije o zahtevu Crvene zvezde

Vladimir Vuletic

Sastanak Pravne komisije Fudbalskog saveza Srbije koji je održan u petak, nije doneo odgovor na pitanje da li će Crvenoj zvezdi biti priznata titula osvojena 1946. godine.

Naredni sastanak zakazan je za 10. maj, a potpredsednik Partizana i član Pravne komisije FSS Vladimir Vuletić je istakao da će se tada pristupiti odlučivanju.

Sednica je protekla relativno mirno. Insistirao sam da, po načelu, actori incumbit probatio (teret dokazivanja je na onome ko nešto zahteva), Zvezda u pisanoj formi dostavi sve dokaze (ako ih ima) u prilog svojoj tvrdnji. Nakon toga zadržao sam pravo da u roku od sedam dana pisano odgovorim na Zvezdin podnesak i da se na sednici koja će biti održana 10. maja, nakon rasprave i usmenog sučeljavanja, pristupi odlučivanju. To su podržali i ostali članovi komisije, rekao je Vuletić za Novosti.

Podsetimo, predsednik komisije Dejan Šuput, potpredsednik Veljko Radulović i članovi Vladimir Vuletić, Božidar Beronja i Dragan Milošević, doneće odluku od zahtevu Crvene zvezde. Takođe, pojavila se i informacija da i subotički Spartak pretenduje na titulu iz 1946. godine.

Advokat Beronja iz Novog Sada i ja smo istakli da se mora voditi računa i o zaključku Skupštine FK Spartak koji ima iste pretenzije, a ja sam napomenuo da će deo moje argumentacije upravo biti vezan za ništa manje (ne)utemeljeno pravo Spartaka da zahteva istu odluku upravo po načelu mutatis mutandis – iste stvari rađaju ista rešenja, dodao je Vuletić.

Komentari
Advertisements