Bokan ,,udario“ po Čoviću: Ja ulažem u klub, a on od svog uzima

Dragan Bokan i Nebojša Čović

Predsednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan oglasio se danas povodom finalnih utakmica ABA lige koje su odigrane u Beogradu, prenele su danas ,,Vijesti“.

Crvena zvezda je odbranila domaći teren i nosi prednost od 2:0 u Podgoricu. U ,,Morači“ su ove sezone ,,padali“ klubovi poput Real Madrida i CSKA iz Moskve, pa crveno-bele očekuje ni malo lak zadatak.

Nakon jučerašnjeg meča trener gostiju Jasmin Repeša u negativnom kontekstu je govorio o navijačima Crvene zvezde ističući da takav ,,linč“ nije doživeo nikada u karijeri. Sve to, prokomentarisao je i prvi čovek aktuelnog šampiona ABA lige.

 – Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću izneti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtjevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje. Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima – započinje se u saopštenju Dragana Bokana.

Dragan Bokan

Bokan je podsetio da Čovića i njegovu porodicu poznaje dugi niz godina, a da Čović podstiče i učestvuje u skandiranju protiv njega.

– To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva. Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima – kazao je Bokan, a potom nastavio:

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj meri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne sme tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsednika klubova.

Predsjednik KK Budućnost Voli smatra da je u susret utakmici koja se očekuje u Podgorici klub suočen sa velikom tenzijom.

Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u ,,Pioniru“ su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnosti veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne sme manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasedanja Skupštine ABA lige – navodi se u saopštenju Dragana Bokana, a prenele su ga ,,Vijesti“.

Komentari
Advertisements