Jović i Barsa – završena priča

Luka Jović

Priča između Barselone i Luke Jovića je po svoj prilici završena.

Katalonski gigant je dugo bio prvi u trci za srpskim napadačem, ali je poslednjih nedelja posustao. Prvo je Jovićev otac izjavio da golgeter Ajntrahta ne želi u Barselonu, potom su mediji iz Madrida objavili da je Real na korak od dogovora sa njim, a sada i iz Katalonije stiže potvrda da Luka neće zaigrati pored Mesija.

Mundo Deportivo, tradicionalno naklonjen Barseloni, piše da je klub sa Nou Kampa definitivo odustao od Luke Jovića. Kako je objavljeno, odluka je doneta posle više od 15 utakmica na kojima je nekoliko različitih članova skauting tima Barselone uživo posmatralo srpskog centarfora.

Razlog nisu realizatorske sposobnosti Luke Jovića, za koje i Mundo Deportivo kaže da su na vrhunskom nivou. Posle svega viđenog, u Barsi su navodno zaključili da im nije potreban golgeter „ubica“, što Jović jeste, već napadač koji bi imao aktivnu ulogu u gradnji napada i nadaleko poznatoj kombinatorici Katalonaca na malom prostoru. Skauti Barselone navodno sumnjaju da bi se Jović uklopio u takvu igru.

Ipak, prave razloge treba potražiti u 70 miliona evra, koliko je Real spremio za trenutno drugog strelca Bundeslige ove sezone.

Komentari
Advertisements