Repeša: Ja sam dete sa asfalta, mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin

Jasmin Repeša

Dvorana „Morača“ u Podgorici biće poprište trećeg duela finalne serije plej-ofa ABA lige.

Budućnost gubi sa 2:0 u seriji protiv Crvene zvezde i ima imperativ pobede pred svojim navijačima.

Starteg aktuelnog šampiona ABA lige Jasmin Repeša traži potpunu mobilizaciju ekipe i igračima poručuje da moraju da pokažu karakter.

Rekao sam odmah na večeri da su mi sada potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju. Ko nije spreman, neka ostane kući. Niko se neće naljutiti, ali trenutak je takav. Bio sam siguran da ćemo dobiti jednu utakmicu u Beogradu, na osnovu tehničko-taktičkih priprema koje smo napravili. Utakmice smo otvarali solidno, ali mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik u onakvoj atmosferi uđe u seriju i dobije samopouzdanje. Mi smo stali, ovoj ekipi fali da igra 40 minuta. Ali, tako je kako je, rekao je Repeša, a prenele „Vijesti“.

Hrvatski stručnjak smatra da je recept za povratak plavo-belih u borbu za trofej maksimalna koncentracija i odgovornost.

Koncentracija mora da bude na ovom nivou, svaki profesionalac mora da bude koncentrisan, to je minimum koji mora da ima. Ne mogu se praviti neke greške kakve smo pravili. Ako je neko pogodio preko ruke, to je u redu, ako se promaši otvorena trojka i to je u redu, ali ako se promašuju bacanja u seriji onda je to znak da nešto sa mentalnom pripremom nije u redu.

Repeša je potom pozvao navijače Budućnosti da pruže podršku ekipi, ali na dostojanstven način, još jednom se osvrnuvši na događaje iz Beograda.

Nama podrška, ali da ispoštuju protivnika, da oni ne dožive ono što smo mi. To ih molim, to je prava podgorička, crnogorska publika. Podrška navijača je potrebna i biće lakše igračima, ali nije dovoljna – treba biti pametan, agresivan, disciplinovan, povezan. Ja sam samo rekao ono što sam video, doživeo i čuo. Nisam očekivao, ali nisam doživeo traume. Ipak, sam ja dete sa asfalta. Takav sam čovek – mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin. Namere mi nisu bile loše. Takođe, ne priznajem kazne za nasleđe, dodao je Jasmin Repeša.

Utakmica je na programu u sredu, 17. aprila od 19 časova. Ulaznice za ovaj meč neće biti u slobodnoj prodaji zbog bezbednosnog rizika, saopštili su iz KK Budućnost.

Komentari
Advertisements