Tomić: Ne bih se bavio van košarkaškim stvarima kao neke kolege, hoćemo da završimo sve u Podgorici

Milan Tomić i Andrija Gavrilović

Košarkaši Crvene zvezde mts odradili su u četvrtak uveče trening pred četvrtu utakmicu finala plej ofa ABA lige.

U redovima crveno-belih svi su spremni, a trener Milan Tomić izjavio je brojnim medijima iz Srbije koji su uz ekipu u Podgorici:

 – Sigurno nas čeka teška utakmica. Nije dovoljno 25 minuta koliko smo imali koncentraciju u prošloj utakmici, već 40 minuta. Zadatke koje smo isplanirali u svlačionici i na sastancima moramo da sprovedemo na teren. Jedno je sigurno u analizi prve utakmice – moramo da sprečimo kontranapad Budućnosti, tu su napravili veliku prednost. Jedan od faktora je bio i Koti Klark, moramo bolje da odigramo u odbrani. Što se tiče napada, od početka sezone govorim, u ovakvim, finalnim utakmicama moraš da budeš dobar u oba pravca da bi pobedio. Moramo da budemo koncentrisano samo na košarku i da se bavimo ovim lepim sportom. Ekipa je spremna, vodimo 2:1, u ovom trenutku ne treba da razmišljamo o porazu, da spremimo dobro utakmicu i da završimo finalnu seriju u Podgorici – rekao je Tomić.

Finalnu seriju, osim košarke, obeležavaju i pojedine izjave na šta se osvrnuo sam Tomić.

– Sigurno da ne treba da se obaziremo ni na kakve druge stvari, svi ste videli šta se dešavalo ovde. Ne bih da komentarišem neke druge stvari osim košarke, kao što su neke moje kolege to uradile posle utakmice u Beogradu – završio je Tomić.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac takođe je apostrofirao koncentraciju kao najvažniji faktor.

 – Očekujem težak duel kao i svaki do sada. Mislim da će presudna biti koncentracija svih 40 minuta i to pre svega na košarku. Ne obraćamo pažnju na atmosferu, videli smo kako je to sve izgledalo, ali je najvažnije da se skoncentrišemo na teren. Nemamo strah i neće ga ni biti – istakao je Davidovac.

Meč je na programu sutra od 19 sati.

Komentari
Advertisements