Da li će region imati dva predstavnika u Evroligi: Novosel optimista, Paspalj pesimista

Budućnost - Crvena zvezda

Valensija je osvajanjem Evrokupa oslobodila još jedno mesto u Evroligi.

ECA će dodeliti specijalnu pozivnicu za 18. člana elitnog takmičenja u sezoni 2019/2020, a spekuliše se da bi vajld-kard mogao da dobije klub iz ABA lige.

Direktor ABA lige Krešimir Novosel veruje da će upravo region bivše Jugoslavije imati dva predstavnika u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom takmičenju u narednoj sezoni.

Imamo situaciju za sledeću sezonu, jer je Valensija osvojila Evrokup, te je tako stekla pravo na učešće u Evroligi, a ona ima svoja pravila da ne mogu više od četiri kluba iz iste zemlje nastupati u tom takmičenju. To mesto se sada otvara za pozivnicu. Što se tiče svega, mogu reći da postoji šansa za sledeću sezonu, ali moramo videti šta će o tome reći bord Evrolige. Mislim da smo glavni kandidati za tako nešto, uz VTB ligu i turski šampionat, jer Francuska i Nemačka su već dobile specijalne pozivnice, rekao je Novosel, a preneo Informer.

Prvi ambasador ABA lige Žarko Paspalj nije baš uveren u takav scenario.

Iskustvo mi kaže da će to ići teško. I nisam baš siguran da će doći do toga. Naravno, bila bi fenomenalna stvar, ali tu pozivnicu neće samo tražiti timovi iz ABA lige, nego i mnogo drugih evropskih ekipa, dodao je legendarni košarkaš.

Komentari
Advertisements