Repeša: Vruć teren nas čeka, Zvezda je favorit

Jasmin Repeša

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša preopustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi u petom meču finalne serije ABA lige.

Bilo je propusta u ekipi Budućnosti, ali uprkos tome, pobeda je zabeležena i izborena je ,,majstorica“.

– Zadovoljan sam da smo izjednačili u seriju i da imamo priliku da idemo u Beograd ponovo. Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi koja je vrlo važna za nas. Mislim da u dva segmenta, videli ste i sami, defanzivni skokovi i slobodna bacanja, moraju biti bolja, tu su nas nadmašili i ovog puta – kazao je Repeša.

Serija se sada ponovo seli u Beograd, gde će Zvezda imati veliku podršku svojih navijača, što se ove sezone pokazalo kao ključno.

 – Psihološka prednost jeste na našoj strani u ovom trenutku. Isto tako, znamo da je to vruć teren, Zvezda je sigurno favorit. Mislim da, ukoliko iskontrolišemo meč kako treba, u teškim momentima, gde smo dozvolili da se odlepe u prva dva meča… To su ključne stvari – istakao je Repeša.

Konstatacija jednog od novinara bila je da se malo pričalo o košarci u prethodna dva meča, nego više o saopštenjima, neredima…

 – Raduje me što do sada nije bilo ni najmanjih trzavica kod mojih igrača po tim pitanjima, što je za svaku pohvalu. Mislim da su oni primer svima, i jedni i drugi – rekao je Repeša.

Naredni novinar je istakao da se očekuje gora atmosfera u Beogradu nego što je bila u prva dva meča, na šta je Repeša odgovorio:

Ne bih ja više o tome. Pokušavao sam i molio i naše i znate da me nisu poslušali prvu utakmicu. Pokušao sam da spustim loptu, ali nije to bilo baš tako. Mislim da je to večeras bila neka sasvim druga priča i da će biti teško biće. Moj posao je da pripremim ekipu u svakom pogledu, a hoće li to biti dovoljno, videćemo na samom terenu.

Komentari
Advertisements