Veliki preokret Lajovića: Od 1:5 do novog najvećeg uspeha u karijeri

Dušan Lajović

Dušan Lajović – Danil Medvedev 2:0 (7:5, 6:1)

Dušan Lajović je pomerio lestvicu i dan nakon pobede nad Lorencom Sonegom ima novi najveći uspeh u karijeri. Lajović je u polufinalu Mastersa u Monte Karlu savladao Danila Medvedeva i prvi put u karijeri plasirao se u finale nekog ATP turnira.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav rasplet, Lajović je mnogo grešio na početku meča i u prvih sedam gemova napravio je čak 20 neiznuđenih grešaka. Vremenski uslovi ni danas nisu išli na ruku teniserima, duvao je jak vetar, a takvoj situaciji mnogo bolje se prilagodio ruski igrač, koji je poveo sa 5:1.

Od tog trenutka stvari na terenu počele su da se menjaju, Lajović je zaigrao sve bolje, a Medvedev nije uspevao da nađe rešenje za igru srpskog tenisera. Kao na traci ređali su se gemovi u korist Lajovića, koji je sa šest vezanih gemova poveo sa 1:0 u setovima, a seriju je nastavio i u drugom u kojem je poveo sa 4:0.

Uspeo je nekako Medvedev da osvoji jedan gem, smanji na 4:1, ali se tu i zaustavio, odnosno Lajović je sa nekoliko briljantnih poteza osvojio i drugi set i izborio plasman u finale.

Tamo ga čeka bolji iz duela između Rafaela Nadala i Fabija Fonjinija, a nakon ove pobede Lajović je obezbedio najbolji plasman u karijeri i u ponedeljak će biti 24. igrač sveta. Ujedno, Lajović je najslabije rangirani finalista u Monte Karlu još od 2001. godine.

Komentari
Advertisements