Ovako je ATP predstavio Lajovića pred meč karijere: Pet stvari koje treba da znate o srpskom teniseru

Dušan Lajović

Dušan Lajović se sprema za duel sa Fabijom Fonjinijem u svom prvom ATP finalu u karijeri, a zvanični sajt ATP Tura predstavio je srpskog igrača i naveo pet stvari koje bi trebalo da znaju ljubitelji tenisa.

Kao prvo, navedeno je da je Lajović tenis počeo da igra sasvim slučajno, s obzirom da je to bio jedini sport na raspolaganju u njegovoj starosnoj grupi kada je sa 7 godina požleo da se bavi sportom. Da nije u pitanju tenis, verovatno bi se oprobao u fudbalu, a navodi se da je fan Barselone.

Pre dve godine Lajović je napravio ključnu promenu, počeo je da sarađuje sa Hoseom Perlasom, trenerom koji je u karijeri vodio Karlosa Moju, Alberta Kostu, Giljerma Koriju, Huana Karlosa Ferera, Fabija Fonjinija, kao i Janka Tipsarevića.

Lajović je vlasnik kafeterije u Beogradu, jer kako sam kaže uživa u kafi, iako nema svoju liniju kafe poput kolege Rohana Bopane.

Pre 16 meseci Lajović je operisao herniju, nakon čega se vratio na teren i izgubio 10 od 11 mečeva. Ispao je iz 100 najboljih, ali je od tada u konstantnom usponu.

I konačno, kao peta stvar koja je navedena u predstavljanju srpskog tenisera, je da tokom cele nedelje ima problema sa plikom na prstu noge.

Boli me svakodnevno, treba mi dosta vremena da se spremim za meč. Ali ako treba odseći ću prst ukoliko je to potrebno da izađem na megdan Fonjiniju, rekao je Lajović.
Finale Mastersa u Monte Karlu na programu je od 14.30 časova.

Komentari
Advertisements