Zvezda vratila Evroligu u Beograd, Budućnost sramotna na oproštaju od trofeja

Crvena zvezda - Budućnost 97:54

Crvena zvezda – Budućnost 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17)

Nakon jednogodišnje pauze košarkaši Crvene zvezde vratili su trofej namenjen pobedniku ABA lige na Mali Kalemgdan i izborili pravo da ponovo nastupaju u ABA ligi.

Crveno-beli su i u trećoj beogradskoj utakmici finalne serije deklasirali sada već bivšeg šampiona, koji je od prvog do poslednjeg minuta delovao kao raštimovan orkestar.

Nakon svih nemilih događanja koji su prethodili utakmici, košarkaši Budućnosti su se sa jednosatnim zakašnjenjem vratili na parket i bili koliko toliko ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini. Stekli su crveno-beli već u ovoj četvrtini dvocifrenu prednost (18:8), ali je Budućnost uspela da je prepolovi u poslednjem minutu zahvaljujući nesmotrenosti Odža koju su poenima kaznili Bitadze i Kol.

Posle prve četvrtine bilo je 18:13, a onda je počela golgota Podgoričana, koji su za prvih 13 minuta imali samo jednu asistenciju, a u prvom poluvremenu šutirali mizernih 20 odsto iz igre. Neverovatno deluje podatak da je Budućnost kao tim imala negativan indeks korisnosti u prvom poluvremenu.

Sa druge strane igrači Zvezde su leteli po terenu, to naročito važi za Borišu Simanića koji je odigrao fantastično prvo poluvreme i za 11 minuta postigao 10 poena, bez promašaja, a u nekoliko navrata je dizao na noge kompletan „Pionir“. Sjajnu sekvencu imao je i Rivers, koji je ubacio 10 poena u prvom delu, kao i Čović.

Drugo poluvreme imalo je sličan tok, nestvarni procenti šuta iz igre Crvene zvezde nastavljeni su i u drugom poluvremenu, a razlika je najviše iznosila 45 poena u poslednjem minutu utakmice.

Kej Si Rivers je bio najefikasniji sa 21 poenom, Davidovac je dodao 11, a Faje, Simanić i Odžo po 10 poena. Čak 61 odsto šutirali su igrači Zvezde za 2 poena, 50 odsto za tri (16/32), a imali su i 14 skokova i 18 asistencija više od igrača Budućnosti. Kod Budućnosti nijedan igrač nije došao do cifre od 10 poena, a najefikasniji je bio Kol sa 9 poena.

Za MVP-a finalne serije proglašen je Bili Beron.

Komentari
Advertisements