Saopštenje Budućnosti: Doživeli linč i fizičko nasilje, ABA liga više ne postoji

Košarkaši Buućnosti pred početak pete utakmice finala plej-ofa

KK Budućnost je predao krunu Crvenoj zvezdi u ABA ligi, nakon što je ekipa iz Podgorice poražena sa 43 poena razlike u majstorici finalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja.

KK Budućnost je izdao saopštenje u kojem ukazuje na nemile događaje, zbog kojih je utakmica kasnila sat vremena. Podgoričani zahtevaju smenu čelnika lige Krešimira Novosela i Žarka Čabarkape.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u V utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor – linč i fizičko nasilje.

Nakon napada kojeg su zabežile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju.

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogoden stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su uceneni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu, stoji u saopštenju Budućnosti.

Komentari
Advertisements