Tošić: Drago mi je što smo ugroženi, a žao što „grobari“ nisu jedinstveni

Zoran Tošić

Zoran Tošić nakon povratka iz Rusije nije počeo nijedan večiti derbi, ali se nada da će u četvrtak konačno biti od prvog minuta u timu Partizana.

Derbi je poseban, bez obzira na stanje u ekipi i situaciju na tabeli. Pošto smo izgubili šansu za titulu ostaje nam da u našoj najvećoj utakmici pokažemo da imamo kvalitet i da dobrim rezutatom ostanemo u trci za poziciju koja vodi u Evropu. Kad malo bolje razmislim, drago mi je što smo, na neki način, ugroženi po pitanju plasmana na međunarodnu scenu. To znači da moramo da budemo oprezni i koncentrisani. Ništa nismo osigurali. To nas gura napred, da pobedimo svaku utakmicu. Ako smo izgubili šansu za titulu, nismo za Evropu. Moramo da potrudimo da bismo završili tamo gde hoćemo. Budni smo, rekao je Tošić, a preneo Mozzartsport.

Nekadašnji reprezentativac je ukazao na problem koji crno-beli imaju u manjim utakmicama.

U mečevima kad je najpotrebnije, kao što su derbiji ili polufinale Kupa Srbije – kad mora da se pruži poslednji atom snage –dajemo sve od sebe. Na „manjim“ mečevima, gde smo apostrofirani kao favoriti, imamo problem, fali nam glad za pobedom, bodovima… Na tome moramo da radimo. A ove „velike“ utakmice kao da izvlače najbolje iz nas. Kad izgubiš šanse za titulu onda ekipa pada, s te strane nemamo motiv kao ranije, ali bez obzira na to ko istrči na teren, derbi je utakmica koja se igra posebnim žarom, te ne mislim da će nas nas uticati pozicija na tabeli ili bodovna razlika.

U poslednjoj utakmici u Nišu Partizan je oštećen, ali iskusni vezista ne razmišlja o sudijama.

Ne razmišljam o arbitraži, gledam da moji saigrači i ja dobrom igrom i zalaganjem ne ostavimo sudiji prostora da bilo šta radi.

Na kraju poruka za „grobare“.

Žao nam je što nismo zajedno, što ne podržavamo i bodrimo klub. Igrama i pobedama ćemo pokušati da privučemo što više publike. To nam je obaveza. Nadam se da će se u budućnosti sve rešiti. Pritisak ne osećamo, jer kad izađeš na teren prestaneš da razmišljaš o tome da li su tri grupe navijača i kakvi sve problemi postoje, zaključio je Tošić.

Komentari
Advertisements