Utisci Lazića, Čovića i Cirbesa

Košarkaši Crvene zvezde

Crvena zvezda je po četvrti put osvojila pehar u regionalnoj ligi i naredne sezone će ponovo vojevati bitke u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Crveno-beli su u majstorici finalne serije ABA lige pregazili podgoričku Budućnost.

Košarkaši aktuelnog šampioan Srbije nisu krili oduševljenje nakon uspeha u kontroverznoj finalnoj seriji.
Emocije nisu krili kapiten Branko Lazić, Filip Čović i Maik Cirbes.

Jako teška sezona, odigrali smo maksimalan broj utakmica, što je tražilo veliku spremnost i koncentraciju. Sve čestitke čitavoj ekipi, svima u klubu, navijačima, kojima želim da se zahvalim na fantastičnoj atmosferi. Posle toliko vremena i trofej ABA lige da se podigne pred našim navijačima. Iskoristili smo prednost domaćeg terena, pobedama u prve dve utakmice rezervisali smo kartu za povratak u Beograd. Domaći teren nam je doneo tu prednost i na kraju i titulu. Posle pet utakmica finala, svega što smo prošli od početka plej-ofa, tenzije, osvojiti titulu pred našim navijačima je sjajno. Svakako da je ova titula posebna, rekao je Lazić, a preneo Sportski žurnal.

Fenomenalno, šta da kažem – teške utakmice. Dobili smo dve teške serije. Čestitao bih saigračima i stručnom štabu. Za ovo smo živeli 8-9 meseci. Bili smo pravi kada je najviše trebalo. Navijači su bili, ne mogu da kažem šesti igrač, neverovatno. Znate ko je pravi MVP – ceo tim, kazao je plejmejker crveno-belih.

Sjajan je osećaj. Kada sam se vratio ovde želeo sam da od sledeće sezone igramo Evroligu, da budem siguran da ćemo se vratiti. Srećan sam zbog toga, znao sam da će se to desiti. Atmosfera je bila ‘luda’. Svi smo očekivali sjajno navijanje, ali ovo je bilo neverovatno, dodao je nemački centar.

Komentari
Advertisements