Jedan od osnivača ABA lige: Hrvatski i slovenački klubovi moraju da istupe iz lige

Atmosfera pred početak utakmice u Pioniru, Crvena zvezda - Buućnost

Jedan od osnivača ABA lige, Božo Milićević, više nije deo regionalnog takmičenja, ali sva dešavanja prati sa velikom pažnjom.

Događaji u finalnoj seriji ABA lige, po njegovom mišljenju, pretvorili su ABA ligu u teror koji više nema smisla.

ABA liga se pretvorila u teror i ovo više nema smisla. Liga se maksimalno politizovala, a nekada je funkcionisala bez politike. Postojala je namera da se liga preuzme od strane klubova, a žao mi je što Cedevita i Cibona, nisu shvatili šta je ideja jednog od klubova i gde sve to skupa vodi, rekao je Milićević, a preneo Jutarnji list.

Iako nije imenovao taj klub, list prenosi da se može zaključiti da je u pitanju Crvena zvezda.

Moram da naglasim da sve ovo ne govorim iz razloga neke osvete jer više nisam unutra, to su prosto činjenice. I evo nas, stigli smo u klasičnu krležijansku „balkansku krčmu“. Sve to nema smisla, na nama je da se ova stvar raspetlja.

Hrvatski i slovenački klubovi, kao i oni koji dolaze iz država članica EU, imaju drugačiju poresku politiku i samim time su zakinuti u odnosu na klubove iz ostalih država. Svaka ptica svome jatu leti, oni bi morali da se povežu, naprave svoju ligu, a što se tiče neke šire lige jednostavno da čekaju da se situacija smiri, disciplinuje, da ne govorim o tome da bi trebalo i da se kultiviše, pa da sve može da bude u nekom normalnom civilizacijskom duhu. Ovo u što se ABA liga pretvorila zaista nema smisla, zaključio je Milićević.

Komentari
Advertisements