Premijerligaš želi Mitrovića, navijači protiv zbog jedne stvari

Aleksandar Mitrović

Fulam će naredne sezone igrati u Čempionšipu, a brojni premijerligaški klubovi žele da vide Aleksandra Mitrovića u svojim redovima.

Govorilo se da je zainteresovan Totenhem, a prema informacijama sa Ostrva čini se da je trenutno Vest Hem na pol poziciji. Mitrovićevih 11 golova i 3 asisteencije dobra su preporuka za ekipu Manuela Pelegrinija, ali ostaje da se vidi kako će ubediti navijače „čekićara“ koji smatraju da srpski reprezentativac nije pravi izbor za ovaj klub.

Glavna stvar koju mu zameraju navijači londonskog kluba je to što nije dovoljno brz, a upravo je to karakteristika koja nedostaje Vest Hemu da bi bio još bolji, smatraju stručnjaci. Komentator Skaj Sportsa, Fil Tompson, zastupa ovaj stav.

On je dobar u onome što radi, dobar napadač, ali nema brzinu i mislim da ne razume dobro visoki presing. Da, bio bi solidno pojačanje, ali mislim da je Vest Hemu potreban neko drugi, rekao je Tompson.

Brojke su na Mitrovićevoj strani, pošto su samo tri igrača ove sezone u Premijer ligi procentualno gledano više od njega doprinela efikasnosti svoje ekipe. Mitrović je zaslužan za 42 odsto Fulamovih golova (golovi + asistencije), a ispred njega su samo Salomon Rondon (43%), Raul Himnez (46%) i Eden Azar (49%). Pretpostavlja se da će Fulam tražiti najmanje 20 miliona funti za Mitrovića.

Komentari
Advertisements