Krstajić o Ligi nacija, kvalifikacijama za EURO 2020, mladim igračima, Tadiću…

Mladen Krstajić

Selektor Srbije Mladen Krstajić govorio je za sajt FIFA o mnogim fudbalskim stvarima.

Mladi stručnjak se osvrnuo na prethodni period i uspešno izvršen zadatak u Ligi nacija, kao i o promociji mlađih fudbalera u državnom timu.

Uspeli smo da ostvarimo nekoliko ciljeva u Ligi nacija. Šansu je dobio veliki broj mlađih fudbalera, i sada imamo jasniju sliku ko bi mogao da nam bude koristan u budućnosti. Zauzeli smo prvo mesto, osigurali napredak na rang listi FIFA, kao i baraž za EURO 2020, rekao je Krstajić „FIFA.com“.

Početak kvalifikacija za EURO 2020 takođe je prošao uspešno. „Orlovi“ su uzeli bod na gostovanju u Lisabonu protiv Portugalije, a Krstajić je govorio o krajnjem cilju reprezentacije Srbije, plasmanu na završni turnir.

Sa bodom u Portugaliji možemo biti posebno zadovoljni. Fudbaleri su kao i na prijateljskom meču sa Nemačkom pokazali jedinstvo, karakter, borbeni duh i želju za pobedom. Srbija može biti ponosna na takve momke. Ipak, pred nama je još mnogo posla. Imamo još sedam mečeva u kvalifikacijama, 21 bod je u opticaju. Neće biti lako osvojiti bodove u bilo kojoj utakmici. Ipak, ja sam optimista i verujem u naš tim. Smatram da imamo kvalitet da završimo ove kvalifikacije na jednoj od prve dve pozicije u grupi. Imamo talentovanu generaciju mladih fudbalera. Pored njih, tu su i iskusni igrači i verujem da ta kombinacija može mnogo dobroga da nam donese. mnogo da postigne. Mi 20 godina nismo igrali na Evropskim prvenstvima i jasno je koliko bi nam značilo da se kvalifikujemo. Imali bismo kontinuitet u učešću na velikim takmičenjima posle dužeg vremena, a sve to bi donelo i benefit za reprezentaciju, za srpski fudbal u celini, kao i za kompletan sport u Srbiji.

Lider reprezentacije Srbije je Dušan Tadić, koji je u žiži interesovanja svetske fudbalske javnosti, zahvaljujući renesansi u Ajaksu iz Amsterdama. Krstajić je izneo svoje mišljenje o trenutno najboljem srpskom fudbaleru.

Tadić je zreo igrač. Ima veliko iskustvo i znanje. Takođe posebne liderske osobine i njegove partije su trenutno na najvećem mogućem nivou. Jasno je da mu je prijala promena kluba Ajaks je jedan od najvećih evropskih klubova, a on je jedan od najboljih evropskih igrača. To dokazuje iz meča u meč. Nisam uopšte iznenađen. Sve što se događa Tadiću, on je to u potpunosti zaslužio, dodao je Mladen Krstajić.

Komentari
Advertisements