Vučelić oštro odgovorio Toletu

Milorad Vučelić i Biljana Obradović

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije i bivši prvi čovek Partizana Tomislav Karadžić izrazio je zabrinutost da će klub iz Humske ukoliko se nastavi sa ovakvim načinom rada ubrzo otići u stečaj.

Usledio je odgovor aktuelnog predsednika crno-belih Milorada Vučelića, koji je u intervjuu za Novosti oštro osudio izjavu Karadžića naglasivši da uprava vrši krajnje napore da sačuva klub.

Dobili smo vaskršnje poruke pojedinih partizanovaca kao čestitke, ali i izraze zabrinutosti da li će klub otići u stečaj. Zato želim da ih rasteretim briga, iako tu zabrinutost niko nije izražavao dok nije obezbeđeno 3.600.000 evra za dobijanje licence. Nedavno smo dobili i stadion u svoje vlasništvo prvi put, rekao je Vučelić za Novosti.

Karadžić je naglasio da je za Partizan spas ulazak privrednika, a Vučelić je istakao da je popularni Tole naplatio sva dugovanja od kluba, i to sa kamatom.

Laž koja kruži veoma dugo glasi da su na Upravnom odboru koji je vodio Tomislav Karadžić pronađeni milioni za pomoć klubu. Partizanu otkako postoji kapitalizam niko nije dao ni dinar na poklon, davane su samo pozajmice i uzimane menice. Samo je jedan čovek na kraju oprostio 93.000 evra, a taj jedan čovek nije Tomislav Karadžić. Karadžić je odmah po odlasku u FSS naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom. To dovoljno govori o sistemu davanja sredstava koji je tada uspostavljen. Ponoviću, nikada niko nije dao Partizanu novac, sve se to vodi kao dug Partizana. Među pomenutim zajmodavcima su Ateljević, Zatezalo, Jovičić… Platili smo nekoliko stotina hiljada takvih pozajmica i sve to ulazi u opterećujući bilans. Ova uprava je najveći deo tih obaveza regulisala, pojedine, kako rekoh, i sa kamatom. Eto to je gola istina o pomoći 15 biznismena koju Partizanu nudi Tomislav Karadžić, kazao je Vučelić.

Predsednik Partizana je dodao da klub funkcioniše normalno i da uprava dobro radi svoj posao.

Isplatili smo redovne plate. Sredinom aprila 90 odsto igrača je dobilo aprilske plate. A uz to trebalo bi pomenuti da od tih 3.600.000 evra za obezbeđivanje evrolicence ništa nije regulisano od transfera, već smo kao uprava uspeli da obezbedimo sredstva što i jeste posao čelnika, dodao je Milorad Vučelić.

Komentari
Advertisements