Pre 25 godina poginuo Airton Sena [VIDEO]

Airton Sena

Na današnji dan pre 25 godinu poginuo je Airton Sena, jedan od najvećih vozača Formule 1 u njenoj istoriji.

U 7. krugu trke za Veliku nagradu San Marina na stazi u Imoli, voženoj 1. maja 1994. godine, Sena je u krivini Tamburelo izleteo sa piste i pri brzini od oko 300 km/h udario u zaštitni betonski zid. Brazilac je brzo prebačen u bolnicu pošto mu je prva pomoć ukazana na stazi, ali je nekoliko sati kasnije preminuo zbog povreda glave.

Sena je za vreme svoje karijere vozio na 161 Gran Priju tokom 11 sezona. Tri puta je bio šampion Formule 1 sa MekLarenom, 65 puta je osvajao pol pozicije, a 80 puta se našao na podijumu. I preko 20 godina od njegove smrti, Sena i dalje važi za jednog od najboljih vozača koji su se ikada pojavili u Formuli 1, a ni brojne titule Mihaela Šumahera i promene u „najbržem cirkusu sveta“ nisu uspele da u zaborav potisnu velikog brazilskog šampiona.

Treba podsetiti da je i dan ranije na istoj stazi tokom treninga poginuo i mladi austrijski vozač Roland Racenberger, kao i da je smrt Airtona Sene bila i poslednja u Formuli 1.

Mlaðe generacije koje nisu imale priliku da prate Senine trke uživo, bar na televiziji, ne mogu ni da počnu da pretpostavljaju o kakvom se vozaču radilo. Nekoliko priča to može da pokuša da dočara, poput kvalifikacionog kruga 1988. na stazi u Monte Karlu, u legendarnom Meklarenovom MP4/4 bolidu sa Hondinim turbo motorom. Sena je tada izvezao krug koji je čak sekundu i po bio brži od svih konkurenata, vozeći kao u transu što je kasnije i priznao.

– Bio sam u drugoj dimenziji. Uplašio sam se, pošto sam shvatio da sam bio otišao daleko van sopstvene svesne vožnje na stazi.

Milimetarska preciznost kojom je Sena vozio deo je priče sa Velike trke SAD vožene na ulicama Dalasa 1984. godine. Bila je to teška staza, neravne ulice oivičene betonskim blokovima, uz poskakivanje bolida od krivine do krivine. Na jednoj od njih Sena je udario u betonski blok kraj staze i morao je na kraju da odustane. Kada se nekako dovukao do boksa, nikako nije mogao da shvati kako je udario u zid. Dok su ga mehaničari u boksu čudno gledali, Sena je vrteo glavom i zatim rekao:

– Znam da nisam napravio grešku. Mora da se zid pomerio i zato sam udario u njega.

Ovakva izjava izazvala je tihi podsmeh, ali je Sena bio toliko uporan da je njegov tadašnji glavni inženjer Pet Simonds pristao da zajedno sa Brazilcem ode na mesto udarca posle trke.

– Prišli smo betonskom bloku i video sam da je zaista pomeren. Neko je tokom trke udario u prethodni blok, koji je zatim za neka četiri santimetra pomerio blok u koji je udario Sena. On je vozio toliko blizu da je ta razlika bila ključna, njegov zadnji točak zahvatio je „izleteli“ blok i probušio mu gumu. Tada sam shvatio da je Sena poseban, da vozi sa neverovatnom preciznošću i da je zaista jedinstven. Ne zaboravite, to je bila tek njegova prva sezona u Formuli 1, tek što je stigao iz Formule 3, izjavio je kasnije Simonds.

Da je ta majska nedelja 1994. godine prošla bez incidenta Sena bi verovatno po četvrti put postao šampion, posle čega bi možda ostao u Vilijamsu koji je uspeo da napravi dobar bolid. Stoga bi i titule koje su kasnije pripale Mihaelu Šumaheru, Dejmonu Hilu i Žaku Vilnevu u naredne tri godine verovatno takoðe otišle Seni, čime bi on postao sedmostruki svetski šampion sa 37 godina.

Umesto toga, ostaju nam video snimci Seninih legendarnih vožnji u kojima on i posle 20 godina postavlja standarde. Jedino dobro što je iz svega toga proizašlo je činjenica da je Senina smrt bila i poslednja na stazama Formule 1, pošto je upravo ona naterala čelnike „najbržeg cirkusa na svetu“ na radikalne promene u bezbednosti staza i bolida.

Komentari
Advertisements