Golman Dortmunda odlučio prvenstvenu trku? [VIDEO]

Verder - Dortmund 2:2, Aksel Vitsel

Verder – Dortmund 2:2 (0:2)
Movald 70′, Pizaro 75′ – Pulišić 6′, Alkaser 41′

Čini se da su „milioneri“ na Vezeru prokockali poslednju šansu da se domognu „salatare“.

Dortmund je gostovao u Bremenu, a poveo je rano, posle solo prodora Kristijana Pulišića u 6. minutu. U finišu poluvremena, Pako Alkaser je na fenomenalan način izveo slobodan udarac i duplirao prednost gostiju.

Meč se odvijao na takav način da je bilo samo pitanje kada će Dortmund postići i treći gol. Propuštali su gosti prilike, a onda je njihov golman Burki častio Verder. Rezervista Movald traljavo je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golman „milionera“ dozvolio da mu lopta prođe i kroz ruke i kroz noge.

Taj gol je uneo nemir u poslednju liniju ekipe iz Dortmunda, pa je samo pet minuta kasnije odbrana napravila novu grešku, a drugi rezervista Verdera, iskusni Klaudio Pizaro, postigao gol za 2:2. Sva nastojanja gostiju da ponovo dođu do prednosti nisu urodila plodom, a bliži trijumfu bili su domaći fudbaleri, koji su propustili nekoliko dobrih prilika.

Sada Dortmund zaostaje četiri boda za Bajernom, dva kola pre kraja i teško je očekivati rokadu na čelu tabele. Verder je 9. sa 47 bodova.

Komentari
Advertisements