Burno u Humskoj: Milošević o karakteru i povredi Tošića, Kosanović nije birao reči o sudiji Nikoliću

Partizan - Napredak

Partizan je savladao Napredak rezultatom 2:1, i nalazi se u dobroj poziciji pred poslednja dva kola, u kojem su crno-belima dovoljna dva boda da obezbede izlazak u Evropu.

Partizan je do trijumfa došao u sudijskoj nadoknadi kontroverznim golom Aleksandra Šćekića.

Trener Partizana Savo Milošević naglasio je da je presudio karakter i voljni momenat njegove ekipe.

Teško, kao što smo pretpostavljali, neke stvari ne mogu da se predvide, preduprede, Napredak je prošlu utakmicu u Kruševcu i sada šutirao dva puta i – dao dva gola! Mi? Ko zna koliko puta. Pokazali smo karakter i borili se do kraja i, verovatno, zato smo nagrađeni, rekao je Milošević, a preneo Sportski žurnal.

Potom je govorio i o greškama svoje ekipe.

Ta odbijena lopta i – reakcija… To se dešava i u napadu, nemamo ih… Iz toga smo primili prvi gol, praktično, iz jedine akcije na meču. S tim ova ekipa živi dugo, pokušaćemo to da ispravimo. Jako je teško da se dignete, sad smo uspeli…

Milošević smatra da je gol regularan, a osvrnuo se i na povredu Zorana Tošića.

Sa pozicije sa koje sam ja gledao, učinilo mi se da je lopta prešla gol crtu celim obimom. Tošić je osetio je bol u listu, nešto novo.

Strateg ekipe iz Kruševca Milorad Kosanović istakao je da je njegov tim još jednom pokazao da se sportski nadmeće tokom cele sezone, bez kalkulacija.

Dobra utakmica, s obzirom na momenat – kad nemamo motiv, osim da pokažemo da smo sportisti i ljudi, za razliku od mnogih. Deca su odigrala izvanredno, Nikola Petrović je pokazao da je najbolji golman u zemlji bez premca. Čestitam Partizanu na pobedi, mogli su da nam daju još neki gol.

Iskusni stručnjak je mnogo toga imao da zameri sudiji Bojanu Nikoliću, koji je po njemu tendenciozno sudio ovaj, kao i mnoge druge mečeve u Super ligi.

Da nije bilo svemogućih u plavom, možda bi bilo drugačije. Sve mu zameram! Od prvog minuta terao je samo na jednu stranu. Rekao sam Savi Miloševiću: Nemoj tako, sine. Mora neka etika da postoji. Kažu da nije bio gol! Videćemo… I da nije… Ovde je bila namera, da se to uradi… Za šta je došao ovde: za Mladost ili Partizan? Kako dođemo u Lučane, on je tamo. Čujem da je i Partizan „ubio” u Nišu. On? Uvek iz namere. Mnogo zna, ali… Eto, ne sumnjam da je znao i da najbolji momci, Petrović i Ostojić, treba da dobiju četvrti žuti karton, rekao je Kosanović i dodao da Savi Miloševiću zamera što se svađao sa igračima Napretka.

Komentari
Advertisements