Tramp šampion sveta u snukeru!

Džad Tramp

Džad Tramp postao je svetski šampion u snukeru prvi put u svojoj karijeri.

Takmičar iz Engleske je u finalnom duelu u „Krusibl teatru“ u Šefildu, pregazio čuvenog Škota, inače četvorostrukog šampiona sveta, Džona Higinsa, rezultatom 18:9 u frejmovima.

Tramp, koji je od večeras postao drugi igrač na rang listi, mučio se na startu turnira protiv Tajlanđanina Čepčaje Un-Noha, kojeg je savladao sa 10:9 nakon preokreta, da bi u drugom kolu takođe uspeo da okrene rezultat protiv Dinga Žinhuija i slavi sa 13:9. U četvrtfinalu je razbio Škota Stivena Megvajera sa 13:6, da bi u polufinalu bio bolji od najvećeg iznenađenja turnira Gerija Vilsona rezultatom 17:11.

Higins je učestvovao u osmom finalu u „Krusibl teatru“, a poražen je treći put uzastopno. Sa četiri titule svakako je važan deo istorije ovog sporta. Upravo je „Čarobnjak iz Višoua“ savladao Trampa u njegovom prvom finalu na Svetskom prvenstvu 2011. godine.

Tramp je postao 11. igrač u istoriji koji je spojio „sveto trojstvo snukera“ – Svetsko prvenstvo, Masters i Otvoreno prvenstvo Velike Britanije. Higins je takođe u tom društvu.

Komentari
Advertisements