Terzić o Milojeviću, dugu prema igračima…

Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela obavili su još jedan razgovor sa Vladanom Milojevićem, koji ima odlične ponude iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Terzić je u razgovoru za Sportski žurnal potvrdio da je prvi stručnjak crveno-belih razmišljao da po završetku sezone napusti klub, ali veruje da se to neće dogoditi.

– Milojević ima ugovor do 2020. godine, zašto bih postavljao pitanje da li ostaje ili ide dok nismo završili sezonu. Zacrtali smo da osvojimo duplu krunu i idemo ka tom cilju. Obavili smo Mrkela i ja razgovor sa Milojevićem, jasno smo mu stavili do znanja da želimo da ostane. Isto tako smo svesni da Zvezda donosi veliki pritisak, pa mu je u određenim momentima dolazila misao da ode na kraju sezone. Hoćemo da se sve smiri, pa da pričamo. Razumem Milojevićeve reakcije kao čoveka, da je možda lakše na drugom mestu. Zvezda melje – rekao je Terzić.

On je potvrdio da postoji dug prema igračima, kojima nisu isplaćene poslednje dve plate, ali i da je Zvezda posle dugo vremena u situaciji da se njoj duguje. Al Itihad i Al Hilal još uvek nisu izmirili obaveze za transfere Pešića i Degeneka.

– Arapi nam duguju 3,5 miliona evra. Platiće u narednih 10-15 dana. U suštini imamo novac, samo je došlo do kašnjenja. Igrači imaju razumevanje. Zvezda je u martu dobila UEFA licencu bez potpisa bilo kakvog sporazuma. Sve zarađeno je i isplaćeno.

Nema više starih dugova prema igračima?

– Sve je izmireno. Tu je stavljena tačka.

U fudbalskim krugovima se postavlja pitanje kako je moguće da se duguje igračima posle plasmana u Ligu šampiona i velikog prihoda?

– Ne dugujemo. Ne znam ko to kaže… Zaradili smo novac, ali ga nismo još dobili. Sa ta 3,5 miliona evra ne dugujemo ništa. Kasne dve plate igračima, da smo dobili na vreme od transfera sve bi bilo izmireno, istakao je Terzić.

Komentari
Advertisements