Kazne za Partizan, Rad, Mladost…

Sportski centar FSS

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da kazni nekoliko klubova članova Super lige Srbije.

FK Partizan je kažnjen sa 55 hiljada dinara zbog velikog broja žutih kartona, jer je čak šest igrača crno-belih sankcionisano sa javnom opomenom na susretu protiv lučanske Mladosti, preneo je Sportski žurnal. Takođe i Mladost je kažnjena sa 55 hiljada dinara. FK Rad je kažnjen zbog istog prekršaja sa 90 hiljada dinara, dok će Zemunci će po istom osnovu morati da plate 65.000 dinara.

Od nekoliko klubova su zatražena izjašnjenja zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača, kao i od fudbalera OFK Bačke Dragana Žarkovića, koji je preko društvene mreže napisao zanimljiv tekst, pa će štoper morati da pošalje svoju izjavu u pismenoj formi.

Ne pamtim kada sam napisao neki status, ali ovo je jače od mene. Toliko sam potresen i psihički izmoren u poslednje tri godine igrajući fudbal u Srbiji i verovatno je 90 odsto momaka koji su ceo život posvetili ovom „sportu“ u sličnoj situaciji kao i ja. Nikada nikome nisam pomislio, a kamoli učinio zlo, ali ovo što nama rade iz godine u godinu, iz meseca u mesec, iz nedelje u nedelju je neizdrživo. Želim da poručim svakom čoveku koji je direktno ili indirektno učestvovao i učestvuje i dalje u srozavanju srpskog fudbala na najniže moguće grane od kada postoji ovaj sport, ne misleći na posledice, ne misleći nijednog trenutka na momke koji ceo život sanjaju o fudbalu, koji ga treniraju skoro ceo svoj život, koji su se odrekli svega ne bi li našli uhlebljenje u ovom sportu, koji su rizikovali bukvalno sve da dođu do krajnjeg cilja igrajući fudbal u Srbiji, da je Bog veliki i da sve vidi. Jednog dana će sve doći na naplatu, ali ne na kladionici, nego kod dragog Gospoda, ali tada oko vas neće biti nikoga da vam da drugu šansu ili da vam odigra prvo poluvreme „gol-gol“ a drugo „četiri plus“, napisao je Žarković.

Komentari
Advertisements