Zvezdi priznata titula iz 1946.

Koreografija navijača Crvene zvezde

Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije dala je preporuku Skupštini FSS da Crvenoj zvezdi prizna titulu prvaka osvojenu 1946. godine, pa je klub iz Ljutice Bogdana nadomak 30. šampionske titule u svojoj istoriji.

Komisija je odluku donela glasanjem, u kojem je tri glasa dobio zahtev Crvene zvezde. Pozitivno su glasali Veljko Radulović, Božidar Beronja i predstavnik crveno-belih Dragan Milošević. Predstavnik Partizana Vladimir Vuletić je bio protiv, a predsednik komisije Dejan Šuput je bio uzdržan.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić najavio je žalbu na ovu odluku.

– Ovo je poraz prava. Nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim „No passaran“ ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili – rekao je Vuletić, prenosi Telegraf.

Crvena zvezda je pokrenula incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske, a ostaje da se vidi šta će biti sa titulom koje je iste godine osvojio subotički Spartak u Vojvodini.

Komentari
Advertisements