Vladan Milojević: Umoran sam, ko god da dođe umesto mene guraće klub još bolje

Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je u intervjuu za ,,Sportski žurnal“ o obavezi koju vođenje tog kluba predstavlja, ali i nagovestio eventualni odlazak.

Dve godine pune uspeha za Vladana Milojevića od dolaska u Crvenu zvezdu. Dve šampionske titule, učešće u Ligi Evrope, Ligi šampiona…Naporan period za sve u klubu, a posebno za njega, koji je uradio neverovatan posao. Da se umorio u Crvenoj zvezdi, i te kako jeste, priznao je Milojević.

 – Možda i jesam… Zvezda je specifičan sistem. Za nas koji smo ponikli u Zvezdi je sve drugačije, unosi se velika količina emocija. Veća je i odgovornost. Ne piše mi to u ugovoru, ali je ogromna obaveza, vodite najpopularniji klub na ovim prostorima. Gde god da se pojavite, reprezentujete ga – rekao je Milojević za ,,Sportski žurnal“.

Šta Crvena zvezda znači za njega govori i stav o tome da će u drugom klubu u nekoj bliskoj budućnosti njegov odnos biti sasvim drugačiji.

– Velika količina emocija je ovde. Kada vodite klub koji je deo vas, onda želite da budete perfekcionista. Jako sam disciplinovan, ne znam da funkciuonišem u hatoičnoj situaciji. Nemam problem da budem samokritičan, izvinim se kad uradim nešto kako ne treba. To znaju moji igrači u svlačionici, jer to držim kao sveto mesto. Kada jednog dana budem u drugom klubu to će biti surovi profesionalizam, a ovde je sve emocija. Mnogo neprospavanih noći. To je nešto što voliš, ali te i troši. Mentalitet mi je takav da se vezujem, dajem sve od sebe – istakao je Milojević.

Navijači Crvene zvezde strahuju i sa zebnjom očekuju vesti o tome ostaje li Milojević na klupi njihovog tima i naredne sezone.

 – Ne bi trebalo tako gledati, niti želim sada da komentarišem. Ko god i kada bude došao, Zvezda je veliki klub i guraće još bolje. Ima mnogo dobrih trenera – rekao je Vladan Milojević.

Kolika je obaveza biti trener Crvene zvezde, ali i generalno, dodatno je objasnio srpski stručnjak.

 – Pet godina ne znam da li sam se okupao u moru kao čovek. Nemamo vremena da izđemo sa porodicom, odemo na neko putovanje. Ljudi to ne razumeju, subota, nedelja i sreda su za utakmice, stalno smo u adrenalinu i u karantinu. Na mnogim destinacijama sam bio, ništa nisam video. Trijumfalnu kapiju smo osmotrili kroz autobus, takođe i Ajfelov toranj iz daljine. Hotel, avion, razmišljanja kako ćemo da odigramo, a u javnosti je drugačija percepcija – završio je Milojević.

Komentari
Advertisements