Galinari: Ako Srbija ode u najjačem sastavu u Kinu, osvojiće Svetsko prvenstvo

Košarkaš italijanske reprezentacije Danilo Galinari govorio je za zvanični sajt FIBA o predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini i naglasio da je Srbija jedan od najvećih favorita na turniru.

Italijani će učestvovati na svom prveom Mundobasketu od 2006. godine, a ukoliko ne bude pehova sa povredama, kako je umelo biti ranije, ,,azuri“ se nadaju da mogu da doguraju daleko u Kini.

– Možemo daleko. Došlo je naše vreme da postignemo nešto posebno. Zrela smo grupa i ne bi sebi trebali da postavljamo limite – kazao je jedan od najiskusnijih u timu Italije Danilo Galinari.

Navijači se posebno nadaju da će i Galinari i Belineli, koji nastupaju u NBA ligi, i koji nisu nastupali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali su bili u stalnim kontaktima sa selektorom Mateom Saketijem.

– Razgovarali smo i sve je jasno. Ovo je velika prilika za sve nas, za celu zemlju i ovo je avantura koju želimo da živimo – rekao je Galinari.

Italija će se u grupnoj fazi Svetskog prvenstva sastati sa Angolom, Filipinima i Srbijom, koja je jedan od najvećih favorita za osvajanje takmičenja, smatra Galinari.

Ukoliko svi najbolji igrači iz Srbije budu otputovali u Kinu, oni će biti tim koji će pobediti – zaključio je Galinari.

Svetsko prvenstvo u Kini na održaće se od 31. avgusta do 15. septembra ove godine.

Komentari
Advertisements