,,Njujork Tajms“: Šampionu Engleske preti izbacivanje iz Lige šampiona

Fudbaleri Mančester Sitija

Šampion Engleske Mančester siti mogao bi da se suoči sa suspenzijom iz Lige šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja, istražuje ,,Njujork Tajms“.

Već nekoliko meseci unazad Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) istražuje poslovanje Mančester sitija poslednjih godina i uprkos tome što u klubu vlada praznično raspoloženje ovih dana, do kraja nedelje bi plavi deo Mančestera mogao da upadne u problem.

Kako prenosi ,,Njujork Tajms“, Siti bi mogao da dobije suspenziju neigranja u najjačem evropskom klupskom takmičenju na godinu dana, ali nije poznato da li će ona biti za narednu sezonu ili za sezonu 2020/2021.

Više o odluci Evropske kuće fudbala trebalo bi da se dobije do kraja nedelje, kada će se u Nionu održati sastanak i postoje velike šanse da Siti ovog puta bude ,,ukoren“.

Od dolaska šeika Mansura u Mančester siti, uloženo je mnogo novca, a trenutna vrednost tima je oko milijardu funti, a tu su još i infrastruktura, mlađe kategorije…

Kada su u pitanu mlađe kategorije, Mančester sitiju takođe preti suspenzija dovođenja igrača, posebno zbog ,,mutnih radnji“ sa mladim fudbalerima.

Kvalifikacije za narednu sezonu Lige šampiona počinju u junu i do tada će Mančester siti, ukoliko dobije kaznu za sledeću kampanju, imati prilike da podnese žalbu, pa je UEFA u trci sa vremenom, jer nakon izrečenih sankcija, potrebno je ostaviti klubu dovoljno vremena kako mogu pravno izraze svoje nezadovoljstvo.

 

Komentari
Advertisements