Teo i Bogdan posetili Savez: Medalju ne obećavamo, idemo da igramo najbolju moguću košarku

Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić i Predrag Danilović

Reprezentativci Srbije, Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, posetili su danas „Kuću košarke“ na poziv predsednika KSS Predraga Danilovića.

Naši asovi proveli su više od sat vremena u prijateljskom razgovoru sa prvim čovekom srpske košarke i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

Bogdanović se odmah osvrnuo na najveće planetarno takmičenje, Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

Novi izazov za nas svakako, nadamo se dobrom rezultatu. Imamo dosta iskustva, ne treba stvarati neki dodatni pritisak, već ga imamo. Treba da odemo u Kinu u što jačem sastavu, rekao je Bogdanović i prokomentarisao sezonu u Sakramentu.

Super je bilo, što je meni najvažnije, sačuvao sam zdravlje. Imao sam problema prošlog leta, sada sam spreman. Idemo dalje, dobra NBA sezona je iza mene. Uvek može bolje, ali je sigurno je bila uspešnija nego prethodna.

Teodosić smatra da je glani preduslov da se svi odazovu pozivu selektora i da dođu zdravi.

Imamo dobru ekipu, naravno u slučaju da se svi odazovemo i da budemo zdravi. Imamo perspektivan i kvalitetan tim i otvara nam se velika šansa da napravimo uspeh. Svetsko prvenstvo će biti izuzetno kvalitetno takmičenje, ni jednog trenutka ne mislim da treba da obećavamo medalju. Ići ćemo u Kinu da igramo najbolju moguću košarku, da damo sve od sebe, a siguran sam da, ako budemo igrali na taj način, rezultat neće izostati, naglasio je kapiten nacionalnog tima.

Sigurno da sezona nije bila onakva kakvu sam želeo, ali sam stekao neko novo iskustvo, nešto sa čime se nisam susretao ranije u karijeri. Naučio sam mnogo iz toga i sada okrećem novi list. Sada već dolazim u situaciju da imam previše slobodnog vremena i da sam previše odmarao, a nisam navikao na to. Počeo sam polako da treniram i ima dovoljno vremena do okupljanja reprezentacije da se spremim, zaključio je Teodosić.

Komentari
Advertisements