Grbić napustio Veronu: Dosta stvari se dešavalo iza kulisa

Miljković i Grbić

Nikola Grbić više nije trener Kalcedonija Verone.

Italijanski klub je putem zvaničnog sajta poželeo dobrodošlicu novom treneru Radostinu Stojčevu, iako je selektor reprezentacije Srbije imao još godinu dana ugovora sa klubom iz Verone.

Grbić je za Sportski žurnal potvrdio da je vest o smeni saznao preko medija, a da je potom usledio dogovor o raskidu saradnje.

Pročitao sam da su postavili novog trenera Stojčeva. Iz dana u dan doznajem pojedinosti. Dosta stvari se dešavalo iza kulisa, a kada se sve tako završi, nije mi uopšte krivo što više nisam u Veroni s obzirom kakav sam ja čovek i kakve vrednosti gajim, rekao je Grbić za Sportski žurnal, i nastavio, – Sigurno da je trebalo da postoji neko objašnjenje zbog čega su to uradili. Mogu reći i da sam bio izmanipulisan iako je predstavljeno kako smo se razišli kao prijatelji. Da su finansije problem, da je bolje da ne pravim ekipu itd.. Šta se sve dešavalo saznaće se za koji mesec verovatno. A gorak ukus, hmm.. Samo bih jedno da kažem, da mi je savest čista, da sam radio kako sam najbolje mogao i da sam ja miran u glavi što je najbitnije! Jeste mi ovo velika škola za ubuduće da znam kako treba da odreagujem. Niti želim da se ova priča provlači po novinama, da se nešto branim, i slično, objašnjavam. To nije moj manir. Nismo imali iste ideje uprava kluba i ja, oko strategije, projekta, u kom pravcu treba da ide verona. Dogovorili smo se da se sporazumno raziđemo, dogovorili se i oko uslova, potpisali sve potrebne papire jer sam ugovorom bio vezan i to je kraj. Priču bih ovde završio.

Proslavljenog reprezentativca naše zemlje očekuju obaveze sa selekcijom Srbije u Ligi nacija i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Jedino i samo razmišljam o selekciji Srbije u ovom trenutku i da se kvalifikujemo na Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Sledi okupljanje, potom i planovi za ovo leto sa momcima i novim stručnim štabom, dodao je Nikola Grbić.

Komentari
Advertisements