Strasti se ne smiruju: Partizan ide na sud!

Fudbalski klub Partizan

Ne smiruju se strasti u srpskom fudbalu nakon odluke da Skupština Fudbalskog saveza Srbije zvanično dodeli Crvenoj zvezdi titulu iz 1946. godine.

Potpredsednik crno-belih, Vladimir Vuletić, već je najavio konkretne korake kojim će Partizan pokušati da obori ovu odluku.

Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tuzbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno, rekao je Vuletić za Telegraf.

Mislim da ce ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona.

Vuletić je odgovorio i na pitanje šta će se dogoditi ako Zvezda zatraži i titulu iz vremena Slavka Šajbera, odnosno iz 1986. godine.

Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti, zaključio je Vuletić.

Komentari
Advertisements