Đoković ima samo poštovanje za Delpa: Volim ga

Novak Đoković, turnir u Madridu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se osećao odlično nakon pobede nad Filipom Kolšrajberom u dva seta, te još jednom ponovio koliko poštovanje ima prema narednom protivniku Huanu Martinu Del Potru.

Đoković je danas, bar na papiru, imao veoma naporan dan. Međutim, prvi reket sveta se u dva meča zadržao ukupno dva sata na terenu počistivši Šapovalova i Kolšrajbera za plasman u četvrtfinale mastersa u Rimu.

 – Čitav meč, ne samo prvi set, išao je na moju ruku. Osećao sam lopticu veoma dobro. Naravno, drugačiji su uslovi igrati noćni tenis. Hladnije je i loptica odskače manje nego što je to danju. To nije odgovaralo Filipu koji mnogo upotrebljava spin i zaista mi je drago što sam prebrodio još jedan izazov – rekao je Đoković posle duela sa Filipom Kolšrajberom.

U borbi za polufinale očekuje ga duel sa ,,argentinskim divom“, dobrim prijateljem Huanom Martinom Del Potrom.

 – I on je imao dva sigurna meča danas, pa nije morao da provede mnogo vremena na terenu. Naravno, zbog svog stila igre, više preferira tvrdu podlogu, ali može se reći da je igrao jednako dobro i na šljaci tokom svoje karijere. Biće to veliki izazov. Imali smo mnogo bitaka tokom naših karijera, poslednji u finalu Ju-Es opena. Volim ga kao osobu. On je divan momak, zaista divan. Znamo se veoma dobro i poštujem ga mnogo kao igrača – kazao je Đoković.

Meč između Đokovića i Del Potra trebalo bi da se odigra sutra od 21 sat.

Komentari
Advertisements