Teodosić o reprezentaciji, NBA ligi, interesovanju Virtusa…

Miloš Teodosić

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić trenira individualno i želi da bude spreman za početak priprema nacionalnog tima za Mundobasket 2019.

Virtuozni plejmjekre je naglsio da mu je sve što se događa u karijeri u poslednje vreme nepoznata teritorija, ali da se prilagođava situaciji.

Treniram i završavam privatne obaveze koje imam. Bilo je neobično, nisam na to navikao. To je novo iskustvo, za koje se nadam da se neće ponoviti. Šta je, tu je. Privikao sam se na to da imam mnogo slobodnog vremena i sad je vreme da počnem da radim. Preskočio sam leto 2017. zbog povrede i jako mi je krivo zbog toga. Nedostajalo mi je i malo sam se više uželeo utakmica, rekao je Teodosić, a preneo Sportski žurnal.

Doskorašnji košarkaš LA Klipersa je istakao da će reprezentacija postići cilj ukoliko ne bude problema sa povredama i otkazima, a naglasio je da neće javno pozivati igrače da igraju za Srbije, već će sve rešavati u privatnim razgovorima.

Pre svega da budemo svi zdravi i da dođemo što spremniji na okupljanje. Što se tiče medalje ili plasmana na SP, mislim da je o tome prerano govoriti. Ako budemo igrali na način na koji znamo, ako se budemo borili, mislim da rezultat neće izostati. Ne bih to radio javno, jer je to odnos između nas igrača samih i ako bude trebalo da se priča sa nekim, naravno da ćemo pričati. Međusobno ćemo se dogovarati, ali u svakom slučaju neću to raditi javno.

Teodosić je zadovoljan što je osetio čari igranja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu, NBA ligi.

Malo više zdravlja, možda malo više sreće mi je nedostajalo. Da su se neke stvari poklopile, mislim da bi situacija bila drugačija. Bilo je to sjajno iskustvo za mene i to iskustvo ne bih menjao ni za šta, bez obzir na načina na koji se završilo. Nijednog trenutka se nisam pokajao što sam otišao tamo. NBA je najbolja i najogranizovanija liga, bar od onih liga u kojima sam ja igrao. To je druga dimenzija igranja košarke. Svi oko tebe su posvećeni samo tebi, da tebi bude što bolje…

Za Teodosića su zainteresovani mnogi evropski timovi, a prednjači Virtus iz Bolonja. Ipak, srpski as je ostao „zakopčan“ po pitanju ove teme.

Ne bih pričao o imenima klubova. Prerano je. Ako pričamo o Evropi, prvenstva traju još dva meseca, NBA se i dalje igra… Razmišljam, ali sada konkretno koji bi to klub mogao da bude, ne. I Virtusu je ostalo da završi sezonu i svim ostalim klubvima u sezoni. Videćemo, ima vremena, dodao je Miloš Teodosić.

Komentari
Advertisements