Niko kao Milijaš, oproštaj kapitena

Nenad Milijaš trening

Od 18 časova, Crvena Zvezda igra poslednje kolo Superlige, a na ,,Marakani“ će biti pravi spektakl. Osim što je Zvezda odbranila titulu, imaće priliku da se bori za duplu krunu u finalu Kupa. To nije sve, crveno-belima je priznata titula iz 1946, koja je donela treću zvezdicu na grbu, a ona označava 30 osvojenih šampionskih titula.

Međutim, ni tu nije kraj razlozima za svečanost u Ljutice Bogdana. Kapiten Nenad Milijaš, večeras će odigrati svoju poslednju utakmicu u prvenstvu, a na kraju sezone će završiti karijeru.

Ima Zvezda na koga da bude ponosa, na fudbalera koji je sa ovim klubom osvojio pet šampionskih titula, kao i dve u Kupu. Početkom aprila, Milijaš je zabeležio svoj 250. nastup za crveno-bele i tako se našao među 15 igrača sa najviše nastupa za ovu ekipu. Zabeležio je još jedan rekord, a to je da je prvi igrač nakon raspada Jugoslavije, koji je osvojio pet titula sa klub sa ,,Marakane“.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Zemunu u kom je igrao i za juniorsku selekciju.

Za Zvezdu je nastupao od 2006. do 2009, dok je prvenac upisao 11. marta 2006. u trijumfu nad Radom – 1:0 na Marakani. Vraćao joj se čak dva puta, od 2012. do 2014. i u poslednjem mandatu od 2017. godine do ove sezone.

Što se tiče inostrane karijere, najuspešniji je bio igrajući za Vulverhempton od 2009. do 2012, a nosio je i dres turske Manise i još dva kluba iz Kine.

Ovo je poslednja sezona za Milijaša, koja se završava 23. maja finalom u Kupu, ali on će već od naredne početi novu karijeru, na klupi, kao deo stručog štaba Crvene zvezde.

 

Komentari
Advertisements