Rolerkoster Paderborna ponovo je na vrhu!

Fudbaleri Paderborna

Okončano je prvenstvo popularne nemačke Cvajte.

Još ranije je bilo poznato da će se u Bundesligu vratiti Keln. „Jarčevi“ su trijumfovali u Cvajti i sasvim zasluženo izborili povratnu kartu za elitu. Ime drugog putnika nije bilo poznato do finiša poslednjeg kola. Paderborn je u odlučujućih 90 minuta ušao sa bodom više od Union Berlina i mnogo boljom gol razlikom, a očekivalo ga je gostovanje u Drezdenu. Za to vreme tim iz Berlina gostovao je, kod takođe „nezainteresovanog“ Bohuma.

Ali kod Nemaca nema nezainteresovanih timova, pa ni Paderborn, a ni Union Berlin nisu pobedili, što je ove prve promovisalo u bundesligaše. Union Berlin je remizirao 2:2 sa Bohumom, a Paderborn je poražen od Dinama 3:1, ali je zahvaljujući boljoj gol razlici za 5 golova, otišao u viši rang.

Svi pamtimo da je ovaj tim već igrao u eliti, pod vođstvom Stefana Efenberga, u sezoni 2013/14, ali su se zadržali samo jedno leto. Ispali su u drugu ligu, a odmah zatim i u treću. Ni tu se ne bi mnogo zadržali, jer je propadanje bilo pravolinijsko, ali su finasijski problemi Minhena 1860, ovu ekipu izbacili u Regionalnu ligu, a Paderborn je ostao trećeligaš, mada to nije zaslužio na terenu.

Tada počinje novi uspon ovog tima. Prvo povratak u Cvajtu, gde ništa nije nagoveštavalo da će se uopšte boriti za vrh tabele, jer su svi u Bundesligi videli Keln i Hamburg. Ali, loše rezultate tima iz najveće nemačke luke najbolje je iskoristio Paderborn, i kao drugi, plasirao se u elitu, mada je izgubio u Drezdenu od Dinama sa 3:1 u poslednjoj rundi.

U baraž, gde će mu protivnik biti Štutgart, plasirao se Union Berlin, dok će Hamburg, do skoro najdugovečniji bundesligaš, bar još jednu sezonu provesti u društvu drugoligaša.
Iz lige su direktno ispali Duizburg i Magdeburg, dok će Ingolštat igrati baraž protiv trećeplasirane ekipe treće lige, a to je Vehen iz Vizbadena.

Komentari
Advertisements