Direktor Zvezde o povratku u Evroligu, treneru Tomiću, narednim koracima…

Crvena zvezda je povratil atron u regionalnom takmičenju i u narednoj sezoni igraće u Evroligi.

Direktor crveno-belih Filip Sunturlić je u razgovoru za grčki „gazzetta.gr.“ govorio o značaju povratka srpskog šampiona u elitno klupsko košarkaško društvo.

Znači mnogo, ali ne samo za nas, već i za Srbiju i Beograd. Ogromna je privilegija biti u najboljih 18 ekipa Evrope. Imamo i za sebe pet u zastupnih učešća u Evroligi (2013-18) i sada smo ponovo na tom mestu. Ceo svet zna šta mi kao nacija nudimo košarci. Mi živimo za košarku i veoma smo ponosni na sve što smo postigli u tom sportu. Kada padnete kao što se nama dogodilo prošle sezone, morate da budete spremni da krenete od početka. Ponekad morate da napravite korak u nazad. U takvoj situaciji mnogi bi klonuli duhom, ali mi nismo. Shvatili smo da se sve dešava sa razlogom pa i taj poraz u finalu ABA lige prošle sezone. Naučili smo iz sopstvenih grešaka, pregrupisali se i krenuli u pripreme za ovu sezonu. Sagradili smo novi tim, doveli novog trenera i napravili promene u samom menadžmentu kluba. Doveli smo nove ljude koji su puni energije i sa jasnom vizijom da pomognu klubu. Ovom prilikom bih želeo da se svima zahvalim za ogroman doprinos u postizanju zacrtanih ciljeva. Dakle, kao što sam rekao naučili smo lekciju, nismo posustali i vratili smo se u Evroliginu porodicu. Sada smo tamo gde Crvena zvezda pripada, rame uz rame sa timovima kakvi su Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Fenerbahče i CSKA, rekao je Sunturlić za „gazzeta.gr“, a preneo klupski sajt.

Direktor Zvezde je posebno naglasio odabir trenera. Ispostavilo se da je sa Milanom Tomićem napravljen pun pogodak.

Šampion se ne postaje, šampion se rađa! Mi smo se time vodili kada smo tražili novog trenera, tražili smo pobednika koji na prvom mestu zna kako da predvodi ekipu ka vrhu. Logičan potez je bio odabir Milana Tomića, pogotovo kada imamo u vidu našu posebnu vezu sa Olimpijakosom. Milan jeste bio početnik kao prvi trener, ali je bio deo jedne od najboljih ekipa Evrope u poslednjoj deceniji i više od toga. Učio je posao od trenera kakvi su Dušan Ivković, Janis Sferopulos i Jorgos Barcokas. Pokupio je od svakog od njih dragoceno iskustvo, ali je gradio svoju filozofiju košarke. Dali smo mu priliku da dokaže da je šampion! Osvajanje ABA lige je potvrdilo da smo uradili pravu stvar dovođenjem Milana Tomića. Dogovorili smo se prošlog leta da izgradimo roster od dobrih i ambicioznih igrača koji poseduju pobednički mentalitet. Milan je bio predvodnik takvog tima, a mi smo mu dali neophodne uslove da bi Crvena zvezda imala uspešnu sezonu. Morao bih da pomenem i ostatak stručnog štaba. Asistent Andrija Gavrilović, kondicioni trener Aleksandar Lukman, pomoćnik Saša Kosović doprineli su uspesima svojom ogromnom energijom i bogatim iskustvo. Takođe, klupske legende Milenko Topić i Nebojša Ilić imali su veoma bitnu ulogu u ovoj uspešnoj sezoni.

Jasno je da će Zvezda za učešće u Evroligi morati da pojača igrački kadar. Sunturlić je istakao da će se sve raditi plamnski u dogovoru sa trenerom.

Nastavićemo putem kojim smo išli prethodnih godina. Razgovaraćemo sa trenerom kada se završi prvenstvo Srbije i saslušaćemo njegovu zamisao tima za narednu sezonu i na osnovu toga praviti dalje planove. Imamo filozofiju na koju se oslanjamo dok tražimo nove igrače. Igrač Crvene zvezde mora da ima pobednički karakter, da ne zna za strah i mora da radi veoma naporno svakog dana i da bude dobar saigrač.

Dvorana „Aleksandar Nikolić“ biće renovirana i pružiće veći konfor navijačima, a direktor crveno-belih je najavio da će se dobar mečeva igrati i u „Štark areni“

Verovatno ćemo igrati češće u Štark areni, ali moramo da imamo u vidu da je u planu renoviranje dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’. Ona bi trebalo da dobije izgled jedne prave, moderne i multifunkcionalne dvorane koja će obezbediti gledaocima kompletan komfor i sadržaj. Takođe, kapacitet će biti proširen na oko 9.000 mesta’, dodao je Filip Sunturlić.

Komentari
Advertisements