Ovo su svi potencijalni rivali Zvezde u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde

Prva titula u istoriji kluba za poljski Pjast pogurala je Crenu zvezdu među nosioce u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poznati su prakticno svi rivali sa kojima crveno-beli mogu da odmere snage u prvom kolu, sa izuzetkom Jermenije gde su ostala dva kola do kraja sezone, a za titulu se bore Pjunik i Ararat.

Ko god da osvoji titulu u ovoj zemlji bice potencijalno poželjan rival srpskom šampionu u ovoj fazi, baš kao i pobednik pretkola (Linkoln, Santa Koloma, La Fiorita, Feronikeli), prvak Estonije Nome Kalju, Saburtalo iz Gruzije, Toršavn sa Farskih ostrva, litvanska Suduva, Valeta sa Malte, letonska Riga, prvak Severne Irske Linfild i predstavnik Islanda Valur.

Tu su i dva kluba sa ovih prostora, Sarajevo i Sutjeska, kao i šampion Albanije Partizani, koji po kvalitetu ne bi trebalo da bude problematičan. Na kraju ostaju tri kluba koje bi Crvena zvezda trebalo da izbegne u ovoj fazi, a to su mađarski Ferencvaroš, rumunski Kluž i gore pomenuti Piast, svakako najzvučnija imena u ovoj konkurenciji.

Ukoliko ne bude nikakvih problema potencijalni rivali crveno-belih u drugoj fazi su Makabi Tel Aviv, Šerif, Rozenborg, Helsinki, Dandalk, Dudelanž, Slovan Bratislava, Škendija, TNS i švedski AIK.

Ostaje znak pitanja koji dolazi iz Bugarske, gde šampion još uvek nije rešen, a pomenuti rivali važe za slučaj da Ludogore odbrani titulu. U suprotnom Makabi će se pomeriti za jedno mesto više, dok će CSKA iz Sofije u tom slučaju među Zvezdine potencijalne rivale.

Komentari
Advertisements