Bjelica: Nikoga ne treba terati da igra za reprezentaciju

Nemanja Bjelica

Posle dobre sezone u dresu Sakramento Kingsa Nemanja Bjelica sa nestrpljenjem očekuje avgust i početak Svetskog prvenstva u Kini.

Srpski reprezentativac je ponovio ono što je u više navrata govorio, da je igranje za reprezentaciju osećaj koji nema cenu.

Stvarno volim da igram za reprezentaciju. To je zaista lep osećaj. Na kraju krajeva, mi smo jedna velika porodica. Krasi nas izuzetan timski duh i hemija unutar ekipe. Tu ne mislim samo na nas igrače i na stručni štab već i na ostale članove reprezentacije, medicinski tim i sve one koji daju svoj pun doprinos. Ljudi ih često zaboravljaju, a njihova uloga u svemu je nemerljiva. Pričao sam sa Divcem i Stojakovićem oko toga. Mene je baš zanimalo kako je to izgledalo u njihovo vreme. Složili smo se da period koji provedeš sa reprezentacijom zaista ne može da se poredi ni sa čim. Zabavno je, kratko traje, ali je zaista lep osećaj, izjavio je Bjelica u razgovoru za banjalučku Alternativnu TV.

Bjelica nema dilemu, Srbija je posle SAD najkvalitetnija reprezentacija na šampionatu sveta.

Mi smo, igrački gledano na papiru, posle američke, najbolja reprezentacija na planeti. Svidelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lepu priliku u Kini da napravimo uspeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Žreb nisam gledao, ali računica je jasna – pobediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu. Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju. E sad, da li će to da bude svetska, evropska ili olimpijska to ćemo da vidimo.

On je dodao i da nikoga ne treba terati da igra za nacionalni tim.

Ja ne verujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju. Svako ko ne igra verovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš, zaključio je Bjelica.

Komentari
Advertisements